Jan Urbach: Merkelová způsobila bezpečnostní krizi

17.09.2019 7:33

Bývalý ředitel německé zahraniční zpravodajské služby Dr. August Hanning v neděli ve Velké Británii řekl, že kancléřka Angela Merkelová způsobila „bezpečnostní krizi“ v Německu i v dalších členských státech Evropské unie. Informuje o tom britský list „Sunday Express“.

Jan Urbach: Merkelová způsobila bezpečnostní krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Hannig vyjádřil politování, že Merkelová dovolila stovkám tisíc migrantů přijet do Německa. „Máme zločince, podezřelé teroristy a lidi, kteří mají četné identity. Ti, kteří provedli útoky v Berlíně, použili 12 různých identit,“ říká s tím, že v Německu je stále 300 tisíc migrantů, jejichž identitou si nikdo není jistý. „Jedná se o obrovské riziko pro bezpečnost,“ dodává k tomu Hannig.

Připomíná také, že sama Merkelová se vyjadřuje protichůdně: na jedné straně tvrdí, že to nebyla chyba, na druhé straně slibuje, že se to už nikdy nestane. To vše podle něho vede k její politické slabosti. A. Hanning řídil zahraniční zpravodajskou službu v letech 1998-2005, později byl státním tajemníkem ministerstva vnitra.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…