Jan Urbach: NATO připravuje válku, míní Gorbačov

11.07.2016 17:12

Veškerá rétorika NATO je prodchnuta možností vyhlásit Rusku válku, řekl k summitu Severoatlantické aliance poslední ruský prezident Michail Gorbačov. Aliance se připravuje na přechod ze studené války k válce horké, dodal.

Jan Urbach: NATO připravuje válku, míní Gorbačov
Foto: tan, breaknews.com
Popisek: Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovětský komunistický politik

Jak uvedla agentura AP, Gorbačov měl prohlásit, že Varšavský summit přináší do vztahů s Ruskou federací stále větší napětí. „NATO začíná s přípravami na přechod od studené války na válku horkou.

Veškerá tato rétorika ve Varšavě je prosáklá téměř přáním vyhlásit Rusku válku,“ cituje agentura Interfax. Gorbačov přitom odle ní dodal, že „NATO hovoří o obraně, ale ve skutečnosti se připravuje na útočné operace“. NATO v pátek oficiálně oznámilo plán na posilnění vojenské přítomnosti v Polsku, Litvě Lotyšsku a Estonsku. Dále buduje raketové základny v Rumunsku a Polsku a zvyšuje, za pomoci Ukrajiny a Rumunska, námořní přítomnost v Černém moři.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.