Jan Urbach: Orbán chce etnicky homogenní Maďarsko

03.03.2017 16:53

Maďarský premiér Viktor Orbán se ve svém vystoupení v maďarské Obchodní a průmyslové komoře v Budapešti vyslovil proti masové imigraci a importu pracovní síly ze zahraničí. Naopak vyzdvihl etnickou homogenitu. „Nemůžeme riskovat změny základního etnického charakteru Maďarska. Cenou nebude obohacení země, ale její degradace,“ uvedl maďarský premiér.

Jan Urbach: Orbán chce etnicky homogenní Maďarsko
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Orbán soudí, že multikulturnost vede ke vzniku souběžných společností, s čímž je spojen růst kriminality a terorismu. Dodal, že „masová imigrace je jedem Evropy“. V Maďarsku je v současnosti nezaměstnanost asi na 4 procentech a zaměstnavatelům chybí pracovní síla. Proto nyní přicházejí s požadavky na dovoz pracovníků ze zahraničí, premiér to naopak odmítá.

„Nechci, aby málo kvalifikovanou práci v Maďarsku dělali pouze zahraniční dělníci. Jsme to my, kdo musí pracovat pro úspěch Maďarska a dělat všechny nutné práce nezbytné pro dosažení takového cíle. – od mytí záchodů po jadernou fyziku,“ slyšeli zaměstnavatelé.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …