Jan Urbach: Papež František počítá s možností rezignace

05.04.2017 11:12

Penzionovaný generální představený Tovaryšstva Ježíšova Adolfo Nicolás v souvislosti se svým rozhovorem s papežem Františkem řekl, že papež bere v úvahu možnost rezignace v situaci, pokud neměl dostatek sil k plnění služby.

Jan Urbach: Papež František počítá s možností rezignace
Foto: Radio Vaticana
Popisek: Papež František v Evropském parlamentu

Otec Nicolás papežovo vyjádření publikoval ve španělském listu „Mensajero”, odkud bylo přetištěno v italských sdělovacích prostředcích. Setkání církevních hodnostářů se uskutečnilo v souvislosti s rezignací Nicoláse ((80 let) ) na funkci jezuitského představeného. František v kontextu tohoto kroku měl říci, že sám bere vážně výzvu papeže Benedikta XVI., který v roce 2013 na základě svého rozhodnutí opustil Svatý stolec.

Nicolás a František měli hovořit také o změnách v církvi. V této souvislosti je možné připomenut slova papeže, který měl svému známému povědět: „Modlím se, že dobrý Bůh mě povolá až změny budou nezvratné“. Problém abdikace není v církvi tak jednoznačný a ne všichni rozhodnutí Josepha Ratringera – Benedikta XVi. přijali kladně. Jeho nástupce František v roce 2014 řekl, že otevřel dveře pro „papeže v důchodu“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.