Jan Urbach: Předseda polského Senátu jako lékař bral úplatky

02.01.2020 18:44

Jedním z největších hyenismů jsou zřejmě lékaři vyžadované úplatky od jejich pacientů. Po zvolení kandidáta Občanské koalice Tomasze Grodzkého (Občanská platforma) předsedou polského Senátu se již objevila řada obvinění, která se dotýkají dřívějšího působení MUDr. Grodzkého ve Štětíně.

Jan Urbach: Předseda polského Senátu jako lékař bral úplatky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Trojmezí v obci Hrčava

Naposledy nyní ve vysílání stanice „Radio Štětín“ jistý pan pan Romuald prohlásil, že v roce  2009   od něj dnešní předseda Senátu v jeho kanceláři  převzal úplatek (400 a později 100 zlotých), který dal do zásuvky svého stolu. „Když jsem přišel do nemocnice, pacienti mně řekli, že si musím připravit 1500 zlotých pro lékaře,“ zaznělo v svědectví.  „Řekli mně, že za mnou přijde lékař – naháněč. Skutečně to tak proběhlo.“  Jen kvůli stavu pana Romualda, který do té doby nebyl operován,  „naháněč“  řekl, že musí zaplatit jen zmíněných pět set. Poté ho odvedl k T. Grodzkému, kde došlo k platbě.  Jako první Grodzkého obvinila  prof. Agnieszka Popiela ze Štětínské univerzity, která publikovala informaci, že před operací matky musela zaplatit 500 amerických dolarů, prý  na nákup odborných časopisů. Následovalo několik dalších závažných svědectví korupce z dřívějšího působení pana předsedy, tedy třetí nejvyšší osoby polského státu, v nemocnici Štětín–Zdunovo. V současnosti se ovšem T. Grodzký snaží odpornou korupční činnost interpretovat jako politický útok. Nyní po dalším svědectví ale nabývá na síle volání po jeho rezignaci či odvolání.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla