Jan Urbach: Schulz ostře proti britské vládě

16.07.2016 7:26

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz vystoupil s ostrou kritikou složení nové britské vlády v čele s Theresou Mayovou. Formování takové vlády je především záležitostí vnitřní soudržnosti Konzervativní strany a méně se soustředí na budoucnost Velké Británie, reagoval Schulz na představení nové britské vlády.

Jan Urbach: Schulz ostře proti britské vládě
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Ve vyjádření současně sliboval, že v těchto těžkých časech bude s novou vládou konstruktivně spolupracovat. Britská vláda by měla zahájit na základě výsledků referenda o Brexitu kroky k opuštění Evropské unie. Součástí bude také vyjednání podmínek budoucích vztahů Londýna a Bruselu.

Premiérka prý vyvolala údiv jmenováním ministrem zahraničních věcí Borise Johnsona, jednoho z lídrů kampaně za opuštění unie. Podobně nelibost vyvolalo vytvoření speciálního ministerstva pro odchod z Evropské unie, které bude řídit euroskeptický David Davis.

Martin Schulz je známý svými častými kontroverzními výroky. Nevoli vyvolalo také bruselské přijetí skotské premiérky Nicol Sturgeonové prakticky bezprostředně po oznámení výsledků referenda.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…