Jan Urbach: V Durynsku každý třetí pro Linke

20.10.2019 21:50

Příští víkend se konají v německém Durynsku volby do Zemského sněmu. Jejich výsledky mohou mít vliv i na vývoj na celoněmecké scéně.

Jan Urbach: V Durynsku každý třetí pro Linke
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Spolkové republiky Německo

V čele průzkumu Infratest bude téměř každý třetí volit „postkomunistickou“ stranu Linke. Její zisk by mohl dosáhnout 29 procent. V Durynsku se také potvrzuje značné zázemí Alternativy pro Německo na území bývalé NDR, má podporu 24 procent voličů. Za poslední měsíc si polepšila CDU a nyní by mohla dostat také 24 procent hlasů.

Zcela tragická je situace pro sociální demokraty – SPD by získala pouhých 8 procent hlasů durynských voličů. Propastný je rozdíl u celostátní a zemské podpory Zelených. Zatímco v celém Německu je druhou nejsilnější stranou, v Durynsku může počítat jen se 7 procenty. S podstatnějším úspěchem nemohou počítat ani liberálové ze Svobodné demokratické strany.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…