Jan Urbach: V Německu roste antisemitismus

22.09.2017 7:34

Podle listu „Die Welt“ v Německu roste počet incidentů v jejichž pozadí je nenávist k Izraeli a Židům. V souvislosti s tím list doporučuje vytvoření úřadu zmocněnce pro boj s antisemitismem. Jen v průběhu letošního prvního pololetí bylo zaznamenáno 681 případů antisemitismu. Tento počet téměř dosahuje celoročních čísel předchozích let.

Jan Urbach: V Německu roste antisemitismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Die Welt píše o levicovém, křesťanském a muslimském antisemitismu a uvádí, že to je problém policie, ministerstva spravedlnosti, učitelů a politiků. Upozorňuje, že například urážlivé nápisy na židovských objektech policie vyhodnocuje jako poškození majetku, podpálení synagogy bylo zaznamenáno jako „protestní akce“ proti politice Izraele. Alan Posener, autor komentáře, se také pozastavuje nad výzvami k bojkotu židovského státu, které podpořila katolická i evangelická církev. Jako klad hodnotí, že německá vláda ve středu přijala novou definici antisemitismu, kterou mají používat školy, policie i soudy. . „Pro všechny tyto incidenty neexistuje ospravedlnění,“ uvádí Posener připomíná, že Evropský parlament v definici precizuje, že démonizace Izraele je projevem antisemitismu, stejně jako pokusy všechny Židy činit odpovědnými za izraelskou politiku.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…