Jan Urbach: Vláda není Skanska a ani ANOfert

13.11.2014 15:57

Šéf poslanců ANO v Poslanecké sněmovně Jaroslav Faltýnek včera v České televizi opět ukázal nebezpečné limity uvažování svého politického uskupení. V souvislosti s odvoláním Antonína Prachaře s postu ministra dopravy a jeho nahrazením Danem Ťokem totiž zvýrazňoval manažerské schopnosti nominanta stejně jako nám ANO vemlouvá, že jeho lidé makají či to prostě udělají. Realita s vládními činiteli je ale složitější a oprávněně na to poukázal předseda klubu ODS.

Jan Urbach: Vláda není Skanska a ani ANOfert
Foto: red
Popisek: Skanska

S ministry se to totiž má tak, že se stávají členy vlády a jsou pověřeni řízením nějakého rezortu, ve vládě ale rozhodují o celé široké agendě, která přichází ve Strakově akademii na pořad jednání. Ministr Ťok tedy sice na ministerstvu bude rozhodovat o rezortních věcech dopravy, ale ve vládě také třeba o sociálních věcech, zemědělských otázkách, školství a kultuře, bezpečnosti a obraně, spravedlnosti  či zahraničně-politických otázkách. Má snad někdo představu o názorech D. Ťoka na některé závažné problémy, které před koaliční vládou stojí? Odkaz na zavedení dobré firemní kultury v podniku Skanska nám nic neřekne o tom, jaké má třeba názory na ... doplňte otázku podle svého zájmu.  Dan Ťok je prostě pro většinu politicky nepopsaný list. Možná se mu podaří stabilizovat rezort ministerstva dopravy, byť i tady striktně odborné nemusí být v souladu s politickými zájmy, ale jeho další působení ve vládě je nutné opatřit otazníkem. Vláda  není Skanska a ani ANOfert.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…