Jan Urbach: Západ poznává, co je zač vláda v Kyjevě, říká Lavrov

14.02.2017 9:07

V důsledku eskalace napětí na Donbasu si na Západě začínají uvědomovat, co je ukrajinská vláda zač, prohlásil šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov.

Jan Urbach: Západ poznává, co je zač vláda v Kyjevě, říká Lavrov
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

„Hned jak se ukázalo, že bezpečnost lze zajistit, pokud bude dodržováno to, na čem se dohodli, tak on (Petro Porošenko) pochopil, že od něho budou požadovat politické reformy, zákon o amnestii, zákon o zvláštním statusu Donbasu, který má být zajištěn v ukrajinské ústavě, a uspořádání voleb. To vše po dohodě s Doněckem a Luhanskem. Hned jak to pochopil, tak mu asi došlo, že jeho politické dny budou sečteny, pokud tyto návrhy předloží v Nejvyšší radě.

No a proto ho asi napadlo, že nebude špatné, pokud přivře oči nad tím, co budou dělat dobrovolnické prapory a možná jim i napoví, že je nutné začít občas střílet," řekl Lavrov v rozhovoru pro televizi NTV. 

„Takže jediný plus, který vidím v této situaci, jenž je však výsledkem krvavých událostí a četných, pokud ne letitých, experimentů, spočívá v tom, že na Západě si konečně začínají uvědomovat, co je ukrajinská vláda zač," dodal podle agentury Sputnik ministr Lavrov.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.