Jan Žáček: Tato vláda si republiku rozvracet nenechá. Porušíme zákon?

20.03.2012 8:56

Včera jsem slyšel v České televizi zajímavý názor. Že prý je jedno, kolik vyjde lidí do ulic. Že je jedno, i když to budou statisíce. Podstatné je, že ty statisíce nespokojených - a i kdyby miliony - kdyby porušily zákon a vyhnaly demokraticky zvolenou vládu ze Strakovky, mohla by si na ně ta vláda zavolat policii.

Jan Žáček: Tato vláda si republiku rozvracet nenechá. Porušíme zákon?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dnes již klasický transparent

Policie by pak jistě mohla použít “donucovacích prostředků” a pomoci vládě, kterou tady už nikdo nechce, k návratu k moci. To je pravda. Dokonce by policie klidně mohla použít vodních děl, obušků, gumových projektilů... Mohla by zatýkat ty, kteří by nejvíc křičeli, ty, kteří by se bránili, ty, kteří by třeba vypadali jako Slávek Popelka. A mohla by takové lidi strčit do cel a pak je eskortovat k soudu.

A soudy by ve zrychlených procesech mohly rozhodnout o vině nespojenců. O tom, že rozvraceli republiku. A tato vláda si republiku rozvracet nedá. Tato “komunistická” vláda raději vymění národ, než aby sama opustila svá křesla, která jsou jí dána svobodnou “vůlí” lidu.

Dvacet let se v naší zemi krade, uplácí, podvádí. Ono se to dělalo i před tím. Bohužel, hra na demokratický systém na tom nic nezměnila. Jenom se zloději, korupčníci a podvodníci méně bojí.

Opravdu se s tím smíříme nebo se sebereme a vyženeme lumpy od koryt? Havel říkal, že je-li zákon špatný, je nezbytné ho porušovat. Máme špatnou vládu, špatné poslance, špatné senátory. Všichni hájí pouze své vlastní zájmy. Nikdo z nich nestojí za národem. Stůjme tedy my proti špatnému zákonu, který je chrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…