Jan Ziegler: Audit církevních restitucí je totální hloupostí

24.07.2018 17:21

Tento absolutní nesmysl je nápadem nového ministra zemědělství Miroslava Tomana, který chce prověřit, zda stát prostřednictvím Lesů České republiky a Státního pozemkového fondu vydal majetek církvím oprávněně.

Jan Ziegler: Audit církevních restitucí je totální hloupostí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Na rozdíl od pana ministra se domnívám, že jeho resort by měl řešit daleko důležitější věci, než jsou uzavřené církevní restituce. Ten, kdo dělá zbytečnou práci, škodí celé společnosti a to je i tento případ. Jára Cimrman býval vyhlášeným průkopníkem tzv. slepých uliček, například zjistil, že vyfukováním cigaretového dýmu do vody zlato nevznikne. No a pan Tomek je jeho následovníkem, který jistě přijde na to, že takový audit nic neřeší.

Jedná se o to, že mezi státem a církvemi byly uzavřeny patřičné smlouvy o vydání komunisty uloupeného církevního majetku a vyplacení příslušných náhrad podle dotyčného zákona. Bez souhlasu obou stran, nemůže dojít k žádné změně. Proto není na církevních restitucích zpětně co zjišťovat. To je to samé, jak kdyby můj dědic chtěl zjišťovat podmínky, za kterých jsem koupil dům, a jenž přešel do jeho vlastnictví. K ničemu by mu to nebylo.

Takže celé toto pochybné snažení ministra Tomana je o ničem, maximálně může sloužit k lacinému získání politických bodů pro ČSSD (a to ještě s velkým otazníkem), ale jinak to budou zbytečně utracené peníze daňových poplatníků. Je ovšem smůla, že nikdo za to neponese zodpovědnost.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…