Jan Ziegler: České děti nesmí být v Norsku adoptovány

10.05.2015 15:03

Mladší ze synů Evy Michalákové David by měl být podle norských úřadů dán k adopci. To je de facto legalizace hrubého porušení mezinárodního práva, jemuž musí lidé, kterým není lhostejný osud českých dětí, zabránit.

Jan Ziegler: České děti nesmí být v Norsku adoptovány
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V mezinárodní úmluvě o právech dítěte je jasně stanoveno, že dítě může být rodičům odebráno pouze v mimořádně závažných případech a po rozhodnutí soudu. Těžko chápu, jaké mimořádné okolnosti vedly norský úřad péče o dítě Barnevernet k odebrání obou synů paní Michalákové Denise a Davida a jejich předání do norských rodin. Vyšetřování norské policie neprokázalo podezření z fyzického týrání dětí jejich českou matkou. Ta navíc pracuje jako vychovatelka v mateřské škole, kde má na starosti více dětí a její zaměstnavatel je s ní spokojen.

Nyní ovšem přicházejí norské úřady s nápadem na adopci mladšího ze synů paní Michalákové Davida. Je dobře, že český Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí s tím nesouhlasí, protože jinak by to byl v podstatě státem legalizovaný únos českého chlapce do ciziny.

V jednom litevském zdroji jsem se dokonce dočetl, že Norové takto záměrně odebírají děti přistěhovalců (případ paní Michalákové není ojedinělý) kvůli vylepšení svého genofondu. V Norsku jsou prý příliš častá početí potomků z příbuzenských svazků, Norové tak postupně degenerují a malí cizinci to mají změnit. Přiznám se, to se mně zdá už hodně šílené, i když jak říkával bývalý šéf FBI John Edgar Hoover, „to, že jste paranoik, ještě neznamená, že po vás nejdou.“

V každém případě je dobře, že začaly rozsáhlé mezinárodní protesty proti pochybným praktikám norského Barnevernetu a na konci května se v České republice chystá demonstrace zá návrat Denise a Davida jejich matce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …