Jan Ziegler: Česko by také mělo dát stopku urážkám Izraele

28.06.2018 7:35

Tedy by se vzoru USA mělo přestat podílet na činnosti Rady OSN pro lidská práva (UNHRC), která neřeší danou problematiku, ale místo toho, hrubě ostouzí Židovský stát, který je podle ní zdrojem všeho zla.

Jan Ziegler: Česko by také mělo dát stopku urážkám Izraele
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Američanům už došla trpělivost a jejich velvyslankyně v Organizaci spojených národů Nikki Haleyová to nedávno dala rázně najevo. „UNHRC, která má dohlížet na dodržování lidských práv ve světě, si dělá z lidských práv posměch a hrubě znevažuje svůj název. USA jsou připraveny se po reformování do ní vrátit,“ řekla.

Její slova také podpořil už dříve na blogu Lenky Hoffmanové europoslanec Tomáš Zdechovský. „To, že Rada věnuje mnohonásobně více času Izraeli než Severní Koreji nebo Sýrii jen potvrzuje, jak se její agenda stala obětí politizace a zaujatosti. To prostě není normální. Evropané zde hrají roli mlčícího pozorovatele v absurdním a ošklivém divadle. Naopak, Rada pro lidská práva není schopna odsoudit porušování lidských práv, která se odehrávají v Číně, na Kubě, v Rusku a Zimbabwe, a to i přes strašná svědectví o náboženském pronásledování, trestání za nesouhlas s oficiální politikou, porušování svobody tisku, nerovných práv žen a použití síly vůči občanské společnosti a vládním oponentům,“ zdůraznil europoslanec (ZDE).

Je skutečně šíleným absurdním divadlem, že nejvíce rezolucí UNHRC, 80 z celkových169, tedy skoro polovinu, přijala proti Izraeli, který rozhodně z hlediska lidských práv nepatří k Těm nejhorším. Naopak, ve své oblasti je to jediná demokratická země, která kromě jiných zaručuje svobodu vyznání pro všechny své obyvatele a také rovná práva pro muže a ženy.

Je s podivem, že takový Irán, kde jsou náboženské menšiny diskriminovány, lidé zavíráni a mučeni, kvůli svému přesvědčení, neexistuje v něm právo na spravedlivý proces, mezi udělované tresty patří i bičování, utínání končetin a oslepování, může být v klidu. Ostatně jako mnohé jiné islámské země, které se opírají o právo šaría. Je proto absurdní, že takové a další, jako Venezuela, Čína a Kuba, které jsou známé masovým porušováním lidských práv, rovněž se stávají členy Rady, hodnotí v této oblasti jiné.

Česká republika se chystá kandidovat na křeslo v Radě UNHRC pro období 2019 – 2021. Z výše uvedených skutečností by proto od této snahy měla upustit a dát rovněž důrazně najevo, že se na této šaškárně odmítá podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…