Jan Ziegler: Chci věřit tomu, že české právo funguje

02.05.2018 21:35

Další vrchol pokrytectví převedl v inauguračním prezidentském projevu Miloš Zeman. Tvrdí o sobě, že bojuje proti ekonomické kriminalitě, ovšem mezi jeho blízké přátele patří lidé podezřelí z masivní korupce.

Jan Ziegler: Chci věřit tomu, že české právo funguje
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Boj s podvodníky, tuneláři, zloději a darebáky všeho druhu je správný a já bych se pod slova Zemanova slova o tažení proti ekonomické kriminalitě rád podepsal. Ovšem důležitější jsou skutky a ne pouhá prázdná slova. Současný obyvatel Hradu pouze zneužívá toto téma v boji proti svým oponentům. Neříkám, že Zdeněk Bakala, kterého přímo jmenoval jako příklad ekonomické kriminality, je světec. To si nemyslím v žádném případě.

Jenomže, bohulibé úmysly v tomto ohledu nevěřím někomu, kdo se chystá jmenovat premiérem trestně stíhaného člověka kvůli hospodářským deliktům. To jestli je Andrej Babiš vinen nebo ne, ať rozhodne nezávislý soud, já pouze připomínám, že pan Bakala není trestně stíhán a platí presumpce neviny. Chci také věřit tomu, že české právo funguje a vyšetřovatelé pracují nestranně bez ohledu na to, co si myslí prezident republiky.

Závažnější je ovšem skutečnost, že Zeman se přátelí s exšéfem ruských železnic Vladimírem Jakuninem, který mimochodem tuto třetí největší železniční společnost na světě přivedl v roce 2014 do ztráty 1,5 miliardy dolarů. Přitom Alexandr Navalnyj přesvědčivě dokázal, že Jakuninův majetek nemohl být získán z legálních příjmů. Je celkem jasné, jak se k němu bývalý vrchní ajznboňák dostal - korupcí a zlodějnou. Jinak to možné není. To, že nebyl odsouzen, nepřekvapuje. Pokud nad oligarchy a mafiány drží báťuška Putin ochrannou ruku, nemůže se jim nic stát. Tunelovat Rusko je dovolené, ovšem dát se k opozici nikoliv. Michail Chodorkovskij by o tom mohl vyprávět.

Každopádně Miloš Zeman opět předvedl vrcholnou dávku pokrytectví a jeho slova se nemohou brát vážně. I pro něj jsou někteří ekonomičtí kriminálníci „rovnější“, tedy nedotknutelní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.