Jan Ziegler: Díra v ISS aneb neskutečná ruská trapárna

14.09.2018 8:29

Rusové nyní tvrdí, že díru v orbitální stanici udělali Američané, ovšem český lid to vidí jinak a má z nich legraci. „Ruští kosmonauti si chtěli pověsit na stěnu obraz Putina a nějak to nevyšlo,“ zní jeden z mnoha názorů.

Jan Ziegler: Díra v ISS aneb neskutečná ruská trapárna
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Původně Roskosmos tvrdil, že viníkem asi dvoumilimetrové díry v plášti vesmírné mezinárodní orbitální stanice ISS je ruský dělník, který tam ještě na zemi vyvrtal díru na špatném místě, pak ji ucpal a ucpávka se ve vesmíru uvolnila. To zní logicky na rozdíl od nynější trapné a mimořádné hloupé ruské výmluvy.

Diskutující na v článku na iDNES.cz jim také dali co proto. „Tohle je od Rusů strašně ubohé, trapné a skrznaskrz pitomé. Nevím, zda na činovníky jejich kosmického programu tlačí nějací politici, ale copak si neuvědomují, jak strašně důležité je udržet rusko-americkou a celkově mezinárodní spolupráci ve výzkumu vesmíru? Vždyť je to jeden z nejlepších příkladů zlepšení světa po pádu Železné opony,“ píše Tomáš Burget.

„Jistě to doloží fotkou vrtajícího Američana pořízenou amatérským astronomem Voloďou, který zrovna koukal teleskopem na hvězdy,“ míní Denis Huml.

„Tak to už je vyšší level Ruské propagandy. Legrační že pořád nechápou, proč je celý svět nemá v lásce. Ono šlo udělat tisíc věcí sabotáže, ale vrtat díru do pláště lodi, to vymyslí fakt jen Rusáci. Ale prostému mužikovi tohle vysvětlení stačí, stejně jako okupace v 68 mém, jedete bojovat proti kontrarevoluci...,“ dal najevo František Bělovský.

„Nevím, kdo takovou blbost vymyslet. Nikdo, ani astronauti neví, jak by se ta trhlina zachovala při odpojení lodi od ISS. Mohlo by dojít k prudké dehermetrizaci a tím i ke zkáze celého návratového modulu. Do toho by šel jen sebevrah a ne takový profík jakým jsou všichni nahoře,“ uvažuje logicky Pavel Pořízek.

Inu čtenáři iDNES.cz mají více rozumu než Rusové, kteří se takto blamovali. Tvrzení, že to udělali Američané, kteří měli mezi sebou nemocného člena výpravy, a potřebovali ho dostat zpátky na zem, je mimořádně idiotské. To je stupidní myšlenka, které neuvěří ani žák základní školy. Kdo jen trochu racionálně uvažuje, tak je mu jasné, že nikdo tam nahoře by si nedovolil udělat něco tak šíleného, protože by tím ohrozil životy celé posádky. Nikdo nemůže vědět, jak by to dopadlo. A američtí astronauti jsou lidé nadprůměrně inteligentní a něco takového by neriskovali. Ano tohle by si dovolil maximálně magor nebo sebevrah.

Inu Rusové si dali opět gól do vlastní branky. Zkusili jejich obvyklou taktiku, vymyslet si x možností jedné události, aby lidé nakonec nevěděli, kterou mohou považovat za pravou a věřili pak výmyslům a různým konspiračním teoriím. Vždyť ta původní verze o chybujícím dělníkovi je lidská pochopitelná, mohla by se stát kdekoliv a nikdo by Rusům za ní hlavu neutrhl. Takto mají, jak se říká, z ostudy kabát.

https://technet.idnes.cz/iss-nasa-roskosmos-trhlina-kosmicka-lod-f08-/tec_vesmir.aspx?c=A180912_084620_tec_vesmir_skr

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka