Jan Ziegler: Do Evropy přicházejí migranti za bezpracnými penězi

03.05.2016 7:35

Europoslanec Tomáš Zdechovský se nebál pojmenovat problém s migranty pravým jménem. V mnoha případech se nejedná o nebohé ženy a děti, ale o obyčejné flákače, kteří sem přišli za tučnými sociálními dávkami.

Jan Ziegler: Do Evropy přicházejí migranti za bezpracnými penězi
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je třeba skoncovat s falešnou politickou korektností a nazývat věci tak jak jsou. A jestliže sem přicházejí migranti z islámských zemí jenom proto, aby nic nedělali a pouze brali štědré sociální dávky v tzv. starých zemích Evropské unie, tak je to hodně špatně.

Rozhovor s europoslancem Tomášem Zdechovským pro Parlamentní listy je výborný. Někomu mohou vadit Parlamentní listy jako takové, ale mně se jedná o obsah a ten je poučný. 

Evropští lídři by se neměli divit tomu, že ve volbách ať už parlamentních, regionálních nebo prezidentských získávají hlasy euroskeptici. Oni sami tomu nahrávají, když lidem lžou a lakují skutečnost na růžovo. Nelze se pak divit, že veřejnost proti nim protestuje. Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker už připustil, že jeho lidé svými často nesmyslnými byrokratickými příkazy komplikují Evropanům život. To je sice hezké, ale je nutné přejít od slov k činům. Co dělat? Nějaká forma evropské spolupráce být musí a určitě nebyla špatná původní myšlenka Evropského hospodářského společenství o volném pohybu zboží a lidí, ta je sympatická.

Takže by rozhodně nebylo špatné se jí přiblížit. A také je nutné lidem přiznat pravdu a nelakovat problémy s migranty narůžovo. Ony jsou, proto o nich otevřeně mluvme a také je účinně řešme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…