Jan Ziegler: Europoslanec Zdechovský říká pravdu o imigrační krizi a nabízí řešení

09.12.2015 7:31

Uprchlictví se nevyřeší způsobem, že zamlčíme potíže, které s tím jsou, a veřejně vyhlásíme, že přijmeme každého uprchlíka ze Sýrie, tak, jak to udělala německá kancléřka Angela Merkelová. To je špatně.

Jan Ziegler: Europoslanec Zdechovský říká pravdu o imigrační krizi a nabízí řešení
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Do Evropy se hrnou statisíce uprchlíků a to je velký problém. Pokud seriózní politici nechtějí, aby se ho chopili skuteční extrémisté, kteří by je v horším případě postříleli, v lepším zavřeli do koncentračních táborů, tak musí sami lidem nabídnout přijatelné řešení. Naštěstí už takoví jsou a jedním z nich je europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). On řekl jasně, že uprchlické kvóty nejsou řešením, protože vlastně nutíme imigranty jít tam, kam nechtějí. Líbí se mně, že na plénu Evropského parlamentu dokázal říci, že současná proliberální migrační politika Evropské unie zkrachovala, přestože tam pro mnohé lidi nejsou takové názory populární.

Řešení podle něj spočívá v důsledném střežení vnějších hranic schengenského prostoru, kde jako pozitivní vzor se nabízí Španělsko. Důležité je také okamžité vracení všech ekonomických imigrantů, kterých je mezi uprchlíky většina. „Tito lidé nemohou v evropských zemích dostat azyl na rozdíl od těch, kterým v jejich vlasti hrozí pronásledování a jsou v ohrožení života,“ zdůraznil Zdechovský.

Život není jen o uprchlicích, a proto není rozumné nechat tuto problematiku těm, pro které jsou výkřiky „pryč s islámem“ vrcholem umění. Je nutné si uvědomit, že taková francouzská Národní fronta se sice radikálně vymezuje vůči přistěhovalcům, ale v ekonomice, která je klíčová pro život lidí, nabízí levicová socialistická řešení ve stylu masivní státní regulace, jež se nikde neosvědčila. A obávám se toho, že volební úspěch některých českých protiislámských aktivit by znamenal totální kolaps České republiky, zhroucení hospodářství, rozvrat zdravotnictví a takových milion nezaměstnaných, protože tito lidé nemají ani tu nejmenší představu o fungování státu.

Ovšem znovu opakuji, pokud politici z ostatních stran a hnutí neporozumí obavám lidí a nenabídnou jim rozumnou alternativu, tak budou rovněž zodpovědní za případný úspěch antiislamistů.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …