Jan Ziegler: Neschopná SPD káže vodu, a pije víno

20.10.2017 13:48

Nechci nikomu radit, koho volit, to je každého věc, ovšem mě nezajímají pouhá slova, ale hlavně činy. Například Strana přímé demokracie káže boj proti exekutorům a lichvě, avšak lichváři jí zřejmě nevadí.

Jan Ziegler: Neschopná SPD káže vodu, a pije víno
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Lidé by si měli uvědomit, že SPD není jenom Tomio Okamura, ale desítky dalších kandidátů, jejichž úroveň je často otřesná. Tragické bylo vstoupení Terezy Hyťhové, která je lídrem Okamurovců v Severočeském kraji v diskusním pořadu České televize. Prý je jejich odbornicí na sociální politiku, o které ovšem neví skoro nic. No, a „experta“ SPD na kulturu a jihočeskou jedničku Miloslava Roznera si poslechněte sami, viz zde.

Je také pozoruhodné, že ještě v době, kdy byl Tomio Okamura v čele hnutí Úsvit, tak toto uskupení o devíti lidech inkasovalo 122 milionů korun ze státní kasy, a sám Okamura si nechal vyplácet miliony korun za PR služby od agentur sídlících v chatrčích s bezdomovci. Je sice pravdou, že policie nic nevyšetřila, ostatně to nebylo poprvé a naposledy, a údajně to nebylo zadarmo.

A ještě pohádku na závěr milé děti. SPD podle svého programu bojuje s lichváři a exekutorskou mafií. Tak pod to bych se okamžitě podepsal. Samozřejmě nesouhlasím s tím, aby kvůli pár dlužným korunám lidé přicházeli v exekucích o majetky za statisíce. A také mě samozřejmě štve, když někdo lidem půjčuje peníze na nekřesťanský úrok.

Jedničkou na kandidátce SPD v Pardubickém kraji je ovšem jistý Jiří Kohoutek, který podle webu manipulatori.cz je společníkem firem, jež lidem poskytují půjčky do pěti tisíc korun. Více je opět k přečtení dole. Ovšem v případě opomenutí pak tyto společnosti z lidí tvrdě vymáhají desetitisíce. A nyní dle páně Okamurova vzoru zahazují politickou korektnost. Takže, takovým půjčkám se říká lichva, a kdo tak činí je lichvář.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…