Jan Ziegler: Podvody s přetáčenými kilometry u aut ohrožují bezpečnost lidí

13.12.2015 8:17

Je to obrovský evropský problém. Jenom v České republice se ročně prodá v bazarech kolem dvou set tisíc ojetých aut, z nich více než třetina má stočený počet kilometrů na nižší hodnoty a zákazník se stává obětí podvodu.

Jan Ziegler: Podvody s přetáčenými kilometry u aut ohrožují bezpečnost lidí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

S ojetými auty se podvádí všelijak, kromě vykazovaného nižšího počtu ujetých kilometrů se falšují roky výroby nebo se zatajují bouračky. Vznikají miliardové škody, protože podvodníci, kteří to dělají, uměle navyšují ceny prodaných aut. Ovšem daleko vážnější je, že takové podrazy ohrožují zdraví a životy lidí.

Je to velké zlo a europoslanec Tomáš Zdechovský, který se tomuto problému aktivně věnuje, správně poukazuje na to, že v tomto případě se evropské státy musí spojit. Do této záležitosti sice Brusel nemluví, to si řeší jednotlivé státy samy, ale z hlediska obyčejného selského rozumu je v zájmu zemí našeho kontinentu, aby spolupracovaly na potírání podvodů s auty. Tato trestná činnost totiž nezná hranice, například z Německa se takové auto doveze, v Česku se upraví kilometry a v Polsku prodá.

Já sám jsem proto, aby jednotlivé členské státy evropské unie EU měly co nejvíce svobody rozhodovat o svých záležitostech samy. Jsou případy, kdy musím dát za pravdu kritikům Bruselu, že se někdy zabývá malichernostmi a místo toho by měl řešit důležitější záležitosti. Avšak tento problém vyžaduje mezinárodní spolupráci a k vážným problémům patří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…