Jan Ziegler: Polský zákaz Nočních vlků je zcela na místě

26.04.2015 22:33

Polská premiérka Ewa Kopaczová řekla jasně, že pokud budou Noční vlci urážet Polsko, nemohou počítat s povolením průjezdu. Právem také označila jejich jízdu za provokaci. Urážky Polska se dopustil zástupce tohoto motorkářského gangu tím, že polské odpůrce jejich jízdy označil za potomky nacistických kolaborantů. To je jasné hrubé a urážlivé zjednodušení. Ono může jít třeba o děti a vnuky těch, kterým Rusové zavraždili táty či dědy v Katyni nebo jejichž mámy a babičky zahynuly při deportacích do komunistických gulagů.

Jan Ziegler: Polský zákaz Nočních vlků je zcela na místě
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Bylo to sovětské Rusko vedené masovým vrahem Josefem Stalinem, které se spojilo s nacistickým Německem, aby společně napadly Polsko. Rudá armáda bez přechozího vyhlášení války 17. září 1939 začala okupaci východního Polska. Jednalo se také o hrubé porušení polsko-sovětské smlouvy o neútočení z roku 1932. Německo podobnou smlouvu s Polskem z roku 1934 vypovědělo na jaře 1939, kdy Polsko po půlročních jednáních razantně odmítlo vstup německé armády na své území.

Sovětský svaz pak uzavřel v srpnu téhož roku smlouvu s Německem o neútočení, známou jako pakt Ribbentrop-Molotov. Při té příležitosti vzkázal Stalin právě po německém ministru zahraničí Joachimu von Ribbentropovi pozdrav Adolfu Hitlerovi, kterého si prý nesmírně váží. Německý vůdce pro změnu připustil, že inspirací pro nacistické koncentráky byly ruské lágry neboli gulagy. Rudá armáda pak společně s německým Wehrmachtem uspořádaly vojenskou přehlídku po porážce Polska v Brestu-Litevském.

Je třeba říci naplno, že Rusové Polsko dvakrát okupovali. Poprvé v roce 1939 a po druhé v letech 1944-45. V obou případech rozpoutali komunističtí vetřelci z Východu v Polsku brutální teror. V prvním případě povraždili přes dvacet tisíc důstojníků v polské Katyni, deportovaly celé polské rodiny na Sibiř v transportech, které s i s těmi nacistickými nezadaly. Desetitisíce lidí včetně žen a dětí při nich zahynuly hladem a zimou nebo byly zavražděni surovými dozorci.

Polsko neslaví 8. května vítězství nad nacismem a má k tomu pádný důvod. Na bodacích Rudé armády přišla nová, tentokrát místo německé nacistické ruská komunistická okupace. Zemi byla proti vůli většiny národ a vnucena Kremlem komunistická vláda a jednotky sovětské politické policie NKVD zatýkaly hrdiny polského protinacistického nekomunistického odboje. Některé Rusové zavraždili rovnou, jiné po vykonstruovaných procesech, desítky tisíc lidí poslali do sibiřských lágrů.

Rusové v Polsku masívně rabovali, olupovali místní lidi, vybíjeli hospodářská zvířata, odváželi ze země zařízení továren a drancovali i po válce jeho přírodní zdroje. Tato válkou těžce zničena země musela dodávat sovětskému Rusku v letech 1946 – 1950 třináct milionů tun uhlí ročně za cenu jednoho dolarů a třiceti centů za tunu, což byla šestina světové ceny!

Čili Noční vlci by se měli vůči Polákům chovat slušně a s pokorou a omluvit se jim za násilí a zločiny, kterých se jejich předkové v této zemi dopustili. Pokud toho nejsou schopni a hodlají se držet zfalšované komunistické historie, nemají v civilizované společnosti co pohledávat.

Koneckonců chtít po tomto motorkářském gangu, který se v devadesátých letech minulého století vyznačoval mafiánskými praktikami, jehož členové brali výpalné, unášeli a mučili lidi, slušnost, je asi hodně naivní.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…