Jan Ziegler: Proč platíme ruské spolky z našich daní, když nám scházejí jinde

26.03.2014 15:02

Vláda konečně pošle do nemocnic dvě miliardy korun, které jim chybí po zrušení poplatků za pobyt. Takže my nemáme peníze ve zdravotnictví a místo toho si platíme nějakých třicet ruských spolků. Nechápu proč? Důležitější jsou snad naši občané, nemocné české děti než ruské časopisy, které jsou hlásnou troubou Kremlu.

Jan Ziegler: Proč platíme ruské spolky z našich daní, když nám scházejí jinde
Foto: red
Popisek: Rusko

Podpora tzv. ruské menšiny v České republice je vůbec diskutabilní. Totiž to není klasická národnostní menšina, jako jsou třeba Poláci, jež u nás žijí na Těšínsku po staletí, nebo třeba Slováci, se kterými jsme kdysi měli společný stát. V tomto případě se jedná většinou o novodobé přistěhovalce, kteří k nám dobrovolně z nějakého důvodu přišli v devadesátých letech a už tady zůstali.

Jejich spolky dostávají peníze z našeho státního rozpočtu, tedy z daní nás všech, kteří je platíme. Ovšem rozum těžko pobere fakt, že naše zdravotnictví pořád zápasí s nedostatkem financí a my místo toho platíme nějaké cizince. Mám za to, že napřed bychom se měli postarat o sebe a pak teprve dávat druhým. Navíc současní Rusové, co u nás žijí, patří k těm bohatším a určitě nepotřebují, aby jim náš stát přispíval ze svých peněz. Nehledě k tomu, že v časopisech, které velkoryse podporují, se objevují i články urážející Čechy. Dokonce i takové, které obhajují ruskou okupaci Československa v roce 1968.

Pochopil jsem, když první Československá republika pomáhala Rusům, kteří k nám utekli ve dvacátých letech minulého století z Ruska před bolševickým terorem. To byli uprchlíci, kteří měli co dělat, aby si zachránili život a v původním domově nechali všechen svůj majetek.  Navíc mnoho z nich odvlekla v květnu 1945 zločinecká komunistická NKVD do sibiřských gulagů, přestože to většinou byli českoslovenští občané. To byly normální zločinecké únosy, jelikož ti lidé nebyli z ničeho obviněni.            

Každopádně k podpoře současné ruské diaspory v České republice není žádný důvod.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.