Jan Ziegler: Začínající umělci budou příjemným budějickým osvěžením

23.08.2014 18:40

Kultura, to není jen o velkých akcích, bombastických přehlídkách a festivalech. Někdy pro potěšení člověka stačí málo. Třeba pěkná muzika v podání talentovaných hudebníků nebo pouliční divadlo. České Budějovice by třeba mohly vyhradit těmto lidem místa, kde by mohli hrát druhým pro radost.

Jan Ziegler: Začínající umělci budou příjemným budějickým osvěžením
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Nadšený ohlas u lidí měla hudební vystoupení mladých zpěváků a muzikantů v autobusech a trolejbusech českobudějovického Dopravního podniku. Bylo to přívětivé zpestření pro cestující. A takové akce jsou přesně to pravé, co udělá život v jihočeské krajské metropoli hezčím.

Já často potkávám na Lannově třídě, nebo jak říkáme my Budějičáci na Lanovce, mladíka, který hraje a zpívá country. Je to pěkné, když mám čas, chvíli postojím, přispěji mu nějakou tou mincí, zpívám s ním, a hned je člověku tak nějak líp. Prostě umění pomáhá duši.

Proto si myslím, že by nebylo špatné vyhradit začínajícím hudebníkům určitá místa v Českých Budějovicích, kde by mohli hrát druhým lidem pro radost.   Mohlo by to být právě třeba na Lanovce, Na Sadech nebo u zastávek městské dopravy. A nemuselo by se to týkat jen muzikantů, ale třeba i herců předvádějících pouliční divadlo apod.

Lidem by se zpříjemnily čekání na autobusy a trolejbusy nebo cesta po městě. A pokud by některé produkce byly vynikající, mohli je lidé časem sami vyhledávat. Mladí umělci by tak dostali šanci, která by je mohla vynést i mezi hudební nebo divadelní špičku, vždyť na ulici začínalo hodně známých hudebníků.

A hlavně by se jednalo o kulturní zpestření, které by město nestálo prakticky ani korunu. Inu, za málo peněz, hodně muziky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…