Jan Ziegler: Zdechni, děvko, vyhrožují Rusové české biatlonistce

27.01.2017 20:00

Tohle je vážně otřesné, někteří obyvatelé Putinovy říše neunesli fakt, že Gabriela Koukalová kritizovala masové užívání dopingu ruských sportovců. A tak jí na webových diskusích přeji smrt a častují vulgárními výrazy.

Jan Ziegler: Zdechni, děvko, vyhrožují Rusové české biatlonistce
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je to příšerné, ale bohužel vypovídající o ruské mentalitě. Ptám se však, kde jsou ti údajní „čeští vlastenci“? Jim nevadí, že Rusové vyhrožují zavražděním české sportovkyni? Zdejší blogeři jako Radim Fiala a Radek Rozvoral se sice zaklínají češstvím, které je však v jejich případě evidentně pouze účelové.

Naše skvělá biatlonistka Gabriela Koukalová řekla svůj názor, že „nedá se věřit biatlonistům ze země, která má tolik dopingových nálezů.“ Na ten má samozřejmě právo. A to, že v Rusku byl doping státem organizován a řízen potvrzují nezpochybnitelné důkazy a výpovědi svědků. Čekal bych tedy, že dotyční se pokusí věrohodnými argumenty tvrzení naši sportovní hvězdy vyvrátit. Místo toho následují sprosté urážky a výhrůžky smrtí.

Četl jsem námitku, že tohle kdyby řekla vůči sportovcům jakékoliv jiné země, reakce by byla stejná. Nemyslím si to. Již výborný spisovatel a novinář vystihl dobře Rusy ve skvělé knize Obrazy z Rus. Pro ruského obchodníka není podle něj úspěchem prodat dobré zboží za dobrou cenu, ale prodat jakékoliv zboží za dobrou cenu. A když prodá šunt za dobrou cenu, tak je hrdinou a nikoliv padouchem. A tak je to i v tomto případě. Každá jiná země by řešila masový doping svých sportovců jako průšvih, mnozí Rusové však nikoliv, těm vadí to, že to na ně prasklo. Jejich nenávist vůči Koukalové to dokazuje.

Skuteční čeští vlastenci však takové hnusné chování Rusů odsuzují. Petr Mezihorák v diskusi na mém FB profilu napsal: „Nadávky od rusáků beru jako vyznamenání pro slušné lidi.“ Josef Císař se pro změnu v diskusi na expres.cz vyjádřil takto: „Co čekat od stepní sebranky.“ Milá Gábino, slušní Češi Vás za Vaše postoje k dopujícím ruským sportovcům podporují. Vyzývám všechny lidi dobré vůle k podpoře Gabriely Koukalové, třeba formou povzbuzujících vzkazů na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.