Jana Šimonová: Čí jsou Věci veřejné?

07.03.2012 10:35

Kdo by si nevzpomněl na předvolební a pak hned i povolební atmosféru, kdy se lidé dohadovali, kde se vzaly nové politické strany, kterým se podařilo vstoupit do koalice.

Jana Šimonová: Čí jsou Věci veřejné?
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

To bylo řečí, že jsou to vlastně odnože ODS. A to bylo řečí, že nene, ani náhodou. Čí že jenom jsou Věci veřejné? Proč jsme se někdo tehdy nezeptali paní Kočí? Nebo pana Škárky?

Tak jsme ohledně této zajímavosti setrvali v blahé nevědomosti až do okamžiku, kdy nám toto tajemství konečně vyklevetí pan Škárka. To, co se lidi dohadovali tenkrát, že totiž VV jsou odnoží ODS, naznačuje pan Škárka tvrzením, že VV ovládají tři subjekty: Vít Bárta, Tomáš Hrdlička a Roman Janoušek. Pan Škárka upřesňuje, že rovným dílem, ba co více, že duo Hrdlička a Janoušek patří mezi takzvané "kmotry" pražské ODS.

Není to tak dávno, kdy paní Benešová dostala pokutu za termín mafie soudců, a dnes již slovo kmotr a vysoký politik začíná pojit symbol tří čárek pod sebou, symbol pro vyjádření totožnosti.

Na volební kampaň podle pana Škárky dali „kmotrové“ 200 milionů Kč s tím, že později strana VV bude muset vrátit dvojnásobek. Jak je získá? Asi tak, jako je získávají ostatní politické strany, jejichž klíčoví lidé dosáhnou na státní zakázky. Tak teď nevím. Ještě patří VV pánům Hrdličkovi a Janouškovi, nebo už je Vít Bárta vyplatil? Nebo Vít Bárta nesložil peníze včas, a tak na něj padne klec? Čí tedy právě dnes jsou Věci veřejné?

A kdo je Vít Bárta, jestliže jeho nejbližší obchodní partneři a spolumajitelé firmy jsou kmotři? Je také kmotr? Nebo je snad jejich bílý kůň? Nebo je to tragikomická figurka, která se objevila, zacinkala rolničkami, zatancovala odzemek a propadne se do propadla, použitá figurka, která zaujme, a po použití bude odložena do šuplíku? Kmotři obvykle nevystavují své tváře, ale při jisté nezvladatelné míře exhibicionismu …

Proč se v ČR nedohadujeme nad tím, který politik pro nás udělal co důležitějšího, zato se stále přeme o to, kdo z nich je větší gauner, kdo s kým táhne a kdo kdy konečně půjde od válu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…