Jana Zwyrtek Hamplová: Kdo to odnese příště?

11.04.2021 19:12

Komentář na facebookovém profilu k nařízení vlády testovat děti ve školách.

Jana Zwyrtek Hamplová: Kdo to odnese příště?
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Ptají se mne ředitelé a učitelé, co bych cítila na jejich místě, neb mnozí jsou sami z toho všeho nešťastní.

Anketa

Je dobře, že Petr Kellner dostane in memoriam Řád Bílého lva?

56%
25%
hlasovalo: 5087 lidí

Za prve bych se bála - té odpovědnosti, kterou na ně stát vložil mimo jejich obor, přestože není jejich nadřízený.

Za druhé bych se cítila velmi zneužívaná - politiky. Ti těm dětem ubližovat in natura nebudou, to hodili na učitele, se kterými to ty děti budou spojovat už navždy.

A za třetí bych cítila výčitky - vůči těm dětem. Protože jim nebudou nařizovat a dělat nic příjemného. A vědomí, že to nepříjemné jim může i škodit a stejně je to možná zbytečné, by mne deptalo.

Takže je mi ředitelů a učitelů velmi líto a soucítím s nimi. Dali jim černého Petra, a vůbec si nedělám iluze o tom, na koho se hodí případné následky.

A nejhorší je, že to mnohým vůbec nedochází - jedou, plní, neslyší ani lékaře, ani právníky, ani rodiče. A nastavují své krky za jiné. Po dětech tedy budou druhými oběťmi oni. Jde jen o to, kdy jim to všem dojde - někteří už to ví.

V každém případě to není od státu fér. Bohužel i nefér a právně velmi sporné kroky začínáme akceptovat. Teď to odnáší děti. Kdo příště?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…