Jaromír Bradávka: Milý Roberte, tak tě nakonec také dostali

07.08.2016 14:48

Nebyli to ti, které chytáš a zatýkáš, ale ti, kdo je řídí, jejich nadřízené politické loutky a jejich vodiči. Byl jsi dobrý, úspěšný a časem jsi jim přerostl přes hlavu natolik, že se tě začali bát. Proto jsi musel odejít.

Jaromír Bradávka: Milý Roberte, tak tě nakonec také dostali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Nejsi první a nebudeš ani poslední. Jen si vzpomeň, kolik kriminalistů a vyšetřovatelů stihl jen za posledních 10 let stejný osud.

Dostali se příliš blízko k zájmovým oblastem mocných. Skončil jsi stejně jako mnoho tvých kolegů, např. J. Komorous. nebo K. Randák. A netýká se to jen policistů nebo vojáků. Stačí připomenout krach bývalého podnikatele a senátora Václava Fischera nebo problémy soudce Vojtěcha Cepla ml. a mnoha dalších.

Pamatuji si tě ještě z doby, kdy jsi začínal na brněnské expozituře pod velením majora D. Už tehdy jsi vyčníval nad ostatní svým živým zájmem o vše, co se týkalo tvé práce.

A takový jsi zůstal dodnes.

Než skutečně odejdeš, dokonej své dílo. Pochytej a pozatýkej všechny aktéry vytunelování OKD, B. Sobotkou a jeho „poradci“ počínaje, všechny „managery“ OKD, Karboinvestu, NWR a dalších pseudofirem, pošli lovce lebek pro Z. Bakalu a jako bonus prokuratuře přidej ministra vnitra a policejního prezidenta s jeho náměstkem. Natáhni je na žebřík, obuj jim španělskou botu a zapni palečnice. Budou zpívat tak, že Karel Gott s omluvou vrátí všechny své Zlaté slavíky.

Pak je všechny hoď do hladomorny, kde můžou zpytovat své svědomí, pokud ovšem nějaké mají. Zůstane na tebe vzpomínka jako na nebojácného a neúplatného policistu – lovce darebáků, a český národ a hlavně ostravští horníci dostanou aspoň malé zadostiučinění, ale lumpové všech druhů a barev velkou výstrahu.

Protože než vstane nový Šlachta, bude to zase několik let trvat. A my, občané této krásné, ale tolik zkoušené země, kteří už máme plné zuby všelijakých politických, podnikatelských a jiných mafií a gangů, které nám ztrpčují život a jen nás okrádají o výsledky naší práce, vezmeme brzy spravedlnost do vlastních rukou..

Přeji ti v novém období klidnější život, dobrou práci a přátele a kolegy, kteří za tebou budou stát stejně jako dosud.

Tvůj bývalý kolega A.B.

Jaromír Bradávka
Publicista,spisovatel..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…