Jaromír Petřík: Ministr Petříček ocenil M. Albright a J. Solanu za krveprolití v Srbsku

24.03.2019 13:57

„Humanitární bombardování...“ Výraz, který se všeobecně vžil v souvislosti s vojenským napadením Srbska vojsky NATO. Na této agresi měli rozhodující podíl M. Albright a J. Solana, které ministr Petříček ocenil za „zásluhy...“

Jaromír Petřík:      Ministr Petříček ocenil M. Albright a J. Solanu za krveprolití v Srbsku
Foto: dumy.cz
Popisek: Země bývalé Jugoslávie

Připomeňme si rok 1999, kdy probíhala válka na Balkáně. Kosovsko-albánská UCK tehdy v Kosovu vraždila obyvatele srbského původu s cílem etnicky vyčisti Kosovo od Srbů. Tehdejší prezident Miloševič na to reagoval tím, že na ochranu civilního obyvatelstva poslal vojsko, které mělo s albánskými teroristy bojovat. Jak se to vyvinulo, je už dnes známé. Na obou stranách byly oběti, ale rozdíl v tom, že vraždy, které páchala UCK byly připisované Srbům. Opačně se nic takového nedělo. Západ, aniž cokoliv vyšetřoval, označil za pachatele Srbské vojáky a Slobodana Miloševiče. Známý je incident v Račaku (ZDE).

Hlavním cílem USA totiž byla vojenská základna na území Srbska a tak bez mandátu RB OSN (ZDE) zahájila vojska NATO agresi proti Srbsku, kdy „humanitárně“ padaly bomby nejen na vojenské, ale na civilní cíle. Stovky zabitých srbských civilistů jsou toho důkazem. A důkazem skutečného důvodu vojenského napadení Srbska byla ještě téhož roku 1999 vybudovaná obrovská vojenská základna Bondsteel na srbském území. A strůjkyní toho všeho byla právě M. Albright...

Agrese v Srbsku ze strany zemí NATO znamenal hození do koše pro odpadky První článek Washingtonské smlouvy při založení NATO (1949), který zavazoval, že se NATO zdrží ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoliv způsobem neslučitelným s cíli OSN. A později znamenala také zavržení Rezoluce RB OSN čís. 1244 z června 1999, která uváděla, že od NATO okupované Kosovo i nadále zůstane v rámci SRJ.

Za 20 let se situace v NATO trochu posunula, ovšem ne k lepšímu. Od vazalských zemí nyní USA vyžadují doslova „povinnou nenávist“ k Rusku.

K tomu jen dodám, že kdyby se kterýkoliv náš občan vyjádřil na adresu Romů a nedej Bůh Židů, stejně jako se rusofobové vyjadřují na adresu Ruska a Rusů, je téměř jisté, že by s nepodmíněnými tresty seděli ve vězení za hanobení rasy a národa.

"Tato povinná nenávist vůči Rusku však může být velmi drahá, padlo na demonstraci proti NATO ZDE.

Co si naši občané myslí bez ohledu na neuvěřitelnou masáž ve všech našich mainstreamových médiích, nejlépe ilustruje diskuse občanů na toto téma - cituji diskusní příspěvek s nejvíce plusy: „Jan Panák, Tábor Út, 12. března 2019, 19:47:08 | Souhlasím | Nesouhlasím | +227 / -9

"Velmi příznačné by bylo, pokud by ti pokrytci obdrželi své medaile potřísněné lidskou krví. Jeden by se z těch amorálních figur hnedle pozvracel..." (ZDE) Osobně se pod tento výstižný příspěvek podepisuji, stejně jako se podepsalo doposud 227 čtenářů v diskusi.

Ať jen dále pokračuje ČSSD ke své cestě k nevolitelnosti. Vyznamenat původce rozpoutání agresorské války v rozporu s mezinárodním právem a bez souhlasu RB OSN, patří mezi černé skvrny našich dějin.

Smutné je, že v této situaci selhal i prezident Miloš Zeman, který se v minulosti k bombardování Srbska vyjádřil takto: „Možná, že si ještě vzpomenete na česko-řeckou iniciativu. Nu a při tomto projednávání jsme byli ujištěni, že budou bombardovány pouze vojenské cíle a toto ujištění nebylo splněno. Takže jak vidíte, slibům některých politiků se nedá tak úplně věřit,“ konstatoval prezident (ZDE).

A nyní politiky, kteří svoje sliby nedodrželi vyznamenává za „zásluhy.“

Je smutné, že politikové, kteří si zachovali charakter a úctu k mezinárodnímu právu, byli pouze komunisté a členové SPD, kteří účast na oslavách 20 let v NATO odmítli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …