Jaroslav Kopista: Vláda a koronavir

05.05.2020 21:49

V sobotním deníku jsem přečetl v názorech komentář, jak nás vláda bezdůvodně omezila na právu vycestovat za hranice v době koronavirové pandemie. Musel jsem to přečíst dvakrát, abych uvěřil tomu, co se tam psalo.

Jaroslav Kopista: Vláda a koronavir
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Koronavir nekoronavir, máme právo na každou vymoženost globalizovaného světa a jsme pány toho světa, ať to stojí, co stojí. Autor prokázal, že lidské chtění je nadřazeno všem biologickým a přírodním zákonům.

Hlavou se mi při tom čtení prohnala myšlenka, kde je asi hranice mezi lidskými právy a bojem o holé přežití. Ti, kteří přežili na jednotkách intenzivní péče smrtící polibek koronaviru, by mohli jistě k tomu právu vycestovat za hranice v době pandemie říci svoje mínění.

Když se začala zveřejňovat celosvětová data o rozšiřování koronaviru, byla Česká republika na 30. místě ve světě, dnes je na 45. místě a koeficient R stále klesá, tedy ta naše opatření měla smysl.

Muselo se jednat rychle a účinně, nikdo s takovou situací neměl zkušenost. Bylo by dobré, aby všichni ti, kteří mají po bitvě ten jediný správný názor, pochopili, že v přírodě to všechno funguje trochu jinak, než podle zákonů, které si vymyslel ve své velikosti a neomylnosti ten všehoschopný člověk.

Jaroslav Kopista
soukromý zemědělec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…