Jaroslav Kratochvíl: Co si myslí?

08.09.2016 15:48

Poprask na politické scéně, vyvolaný převážně opozičními poslanci, měl podle průzkumu zcela opačný účinek, než pravděpodobně předpokládali. Hnutí ANO výrokem Babiše o cikánském táboře neztrácí, ale naopak válcuje všechny pokrytecké parlamentní strany (jak s chutí říkají) napříč politickým spektrem.

Jaroslav Kratochvíl: Co si myslí?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

V Parlamentních listech 5 .9. 2016 byly zveřejněny reakce našich politiků na výsledky voleb.

Zaujala mě odpověď pana knížete Schwarzenberga: „Je to špatná zpráva. Všichni u nás, kteří se z toho radují, by si měli vzpomenout na to, jak to v historii vypadalo, když v Německu vládli nacionalisté. Je to rozhodně varovné. Kdo je v Čechách rozumný, měl by podporovat Angelu Merkelovou. Meklenbursko - Přední Pomořansko je krásná, ale poměrně chudá země“.

Jestli je to pravý důvod, proč ve svém rodném obvodu dostala Merkelová s CDU výprask, tak nám jinými slovy pan kníže chtěl říci, že v chudé zemi jsou i chudí občané a na ty nemusíme brát ohled, protože to jsou všichni hlupáci. Když bude Merkelová pořád dokola opakovat „Zvládneme to“, tak pohledem pana knížete za čas zjistíme, že 60% Němců jsou chudáci.

V Rakousku se připravuje stavba plotu a tak se to svede na to, že i Rakušané jsou vlastně chudí. Následovat budou Maďaři, Slováci a možná, že se k nim přidají i Češi a začnou se také chovat jako chudáci v Pomořansku. Kde pan kníže bere jistotu, že jenom majitelé zámků, hradů, polí a lesů jsou ty hlavy pomazané? Kdyby volby vyhrál kníže a stal se prezidentem, tak se nabízí otázka, jak by probíhalo setkání s Angelou Merkelovou. Myslím, že by mu ven nekoukaly ani boty.

Kdo náhodou neví, kdo je pan Schwarzenberg, tak mu napovím. Je to čestný předseda Hnutí TOP 09.

Další zajímavou anketou byla otázka ,,Vadí Vám výroky Babiše o cikánském táboře v Letech“?

Z dotázaných 1850 respondentů 4% odpovědělo ANO a 96% odpovědělo NE.

Jsou politici, kteří sedí v parlamentu 20 a více let. Je mezi nimi i pan Kalousek, který zastával mimo jiné i funkci ministra financí. Proč za ta léta nenašli v rozpočtu finanční částku na výkup prasečáku a skutečně v Letech neudělali pietní místo? Času na to měli dost. Místo toho zase jenom kecy.

Kdo náhodou neví, kdo je pan Kalousek, tak mu napovím. Je to předseda Hnutí TOP 09.

Nezodpovězenou otázkou zůstává smysl embarga vůči Rusku. Jestli si někdo myslí, že může srazit Rusko na kolena embargem, tak se hluboce mýlí. Z minulosti známe příklady, co všechno Rusové vydrželi a bez čeho se dokáží obejít. Nebudou dovážet jablka z Polska, tak nebudou. Nebudou dovážet mléčné výrobky z Madety, tak nebudou. Nebude se dovážet maso, tak nebude a takto bych mohl pokračovat. Na embargo nejvíce doplácejí ti, kteří měli v Rusku zavedené trhy.

Jedno veliké poučení by mělo být embargo vyhlášené vůči Kubě. Po padesáti letech embarga vůči Kubě svět přišel na to, že to vlastně nemělo žádný smysl. Kubánci si zvykli a žijí si svým způsobem a žili by si tak dále. Byli to Američané, kteří začali navazovat kontakty a tím vlastně přiznali svou chybu.

Evropo, nečekej padesát let, přiznej chybu a embargo vůči Rusku zruš. Jiná cesta není.

Jaroslav Kratochvíl
starosta Hostivice

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.