Jindřich Karel: Dočkal se. Povýšili ho. Ale za co?

09.02.2024 15:13 | Glosa

Ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, Petr Matějček, byl před koncem roku 2023 povýšen do hodnosti brigádního generála. Dočkal se.

Jindřich Karel: Dočkal se. Povýšili ho. Ale za co?
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Otázkou ale zůstává, čím si povýšení zasloužil, když vede policii, pod kterou se rozhodně nežije dobře, když například bezpečnostní situace v hlavním městě se zhoršuje ( majitelé vozidel by mohli vyprávět ), pražská policie nerespektuje téměř vůbec procesně právní předpisy, nepoučila se z předešlých let v oblasti předcházení násilné trestné činnosti, jejím fungováním se zabývala trestní justice, spisy určené na skartaci umožnila získat do soukromého držení, zadává do policejních databází falešné a v konečném důsledku defamační informace o politicky nepohodlných lidech, má zkušenosti s pokusem uniknout exekuci předložením falešného důkazu, aktivně a zcela protiústavně zasahovala do práva shromažďovacího, týrala bezdomovce, atd..

Jediným vysvětlením se jeví být coby důvod povýšení jakási, možná i korupční odměna, za tvrdý postup proti kritikům vlády, v rámci kterého se pražská policie neváhá vyřádit doslova kdykoliv na komkoliv. O tom, jak nebezpečně se pražská policie pod vedením brigádního generála Matějčka ( chráněnce policejního prezidenta ) vymknula kontrole, když se stala svévolně na právním řádu České republiky a na institucionální hierarchii České republiky absolutně nezávislou, svědčí naprostá neúcta projevující se předložením z větší části začerněné zprávy o událostech na FFUK poslancům, a také skutečnost, že až na několik výjimek funguje pražská policie pouze formálně, kdy lze uzavřít, že fakticky co do smyslu zákona v hlavním městě nefunguje, a nebýt Městské policie, bylo by možno brzy považovat bezpečnostní situaci v Praze za bezvýchodně neudržitelnou. To, že v minulosti v důsledku nefunkčnosti pražské policie museli vzít obyvatelé Prahy bezpečnost do vlastních rukou, a že museli v místě náměstí Bratří Synků ustavit občanskou domobranu, to je známá skutečnost, a o pražské policii to hodně vypovídá. Tak tedy - čím si zasloužil povýšení?

Jindřich Karel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …