Jiří Košťák: Divná volba a plivnutí na Masaryka

23.01.2013 13:28

Režisér Jiří Menzel jako člen výboru pro zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem, před prvním kolem voleb řekl, že jej bude volit, protože to je šlechtic.

Jiří Košťák: Divná volba a plivnutí na Masaryka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg diskutuje s občany u sklenky piva

A dodal - „Ti ostatní jsou vedle něj  jen potomci nevolníků, lidé kteří mají zbabělou povahu.“ Vyjádření hodně divné, až hloupé a háchovský ponížené. Téměř by se chtělo říct, že podle těchto slo má právě Menzl snad a  nevolnicky zbabělou povahu a  chce se uctivě plazit před jakýmkoliv „pánem“  s lepší krví ,který je ochoten hodit mu od hostiny nějakou „kost“.  Ale budiž, když má na to žaludek.

Úspěch Karla Schwarzenberga v prvním kole voleb byl  šokujícím překvapením. Postarali se o něj hlavně takzvaní  „echtovní havlovci „ a   pravicová média. Vůdce hlavní skupiny na facebooku Milan Mráz napsal, že ti,  co volili  šlechtického potomka jsou jak stádo  poslušných ovcí.  Myslím, že nebude daleko od pravdy. Ještě trefněji  to vyjádřil jeden vysokoškolák,  který byl  u nás v sousední  královéhradecké volební komisi. „Mladí lidé a vůbec ti, kteří dali hlas Schwarzenbergovi,  jako by byli nevzdělaní. Nebo lépe řečdno, negramotní. Vůbec neuvažují a neumějí si dát věci do souvislosti. Nadávají na současné poměry a hlavně na Kalouska, jsou nespokojeni  a pak dají hlas předsedovi nejreakčnější pravicoví strany TOP  09, který jen ale zcela očividně jen loutkou  v rukou Kalouska.  Proto hlas  pro Schwarzenberga je hlasem pro Kalouska a další kruté asociální reformy,“ řekl tento mladík.

Zvolení 75letého unaveného Schwarzenberga prezidentem by podle mne bylo neskutečnou ostudou. Nesrozimitelně žvatlá, má vadu řeči, není mu rozumět ani v němčině, používá archaickou češtinu z dob babičky Boženy Němcové, a hlavně má  hodně pravicové až asociální  myšlení.  A už vůbec by nehájil národní české zájmy ! Zesměšnil se pak na povolebním brífinku jak se snažil pobrukovat českou hymnu, když nezná její text- „Chte domof  fmůj... „Video z této události je hitem internetu.  Zvolení Schwarzenberga by bylo také plivnutím na  T. G. Masaryka a jeho odkaz  a ideály.  Prví československý prezident celý život usiloval, aby na českém „trůnu“ už nikdy nebyl cizák a hlavně potomek Habsburků.   T. G. Masaryk i Edvard Beneš, kteří  hrdě hájili české národní zájmy se musejí nyní obracet v hrobě.

Komentátor Lidových novin  Martin  Wiess napsal, že pokud by se stal kníže prezidentem,  ti, kteří ho volili,  by pak byli hodně zklamáni . Chce totiž , abychom se vrátili do tv. hlavního proudu  EU, což však  znamená zavedení eura. A proti tomu je 70 procent  veřejnosti ! Dále jako jeden z mála unijních ministr zahraničí aktivně podporuje Izrael .  Na pražském Hradě by tak  usedl radikální sionista.  Ke všemu jak se píše v materiálu na internetu,  jeho restituce byly také hodně tajemné až podivné, a on sám třeba v pořadu 168 ČT přiznal, že podplácel...

Režisér Jiří Hřebejk  vyslovil další podivné moudro - „Raději kníže, než zeman.“  Je to jeho názor, ale hodně zavánějící opravdu ponížeností tupého stáda ovcí!

Nebuďme  poníženými lokaji , a nenechme se už manipulovat!    Miloš Zeman není  ideální a má  samozřejmě spoustu necností ,a já jej nevolil.  Ale ted je to jediná rozumná volba.

Hřebejkovo vyjádření budu parafrázovat po svém a odpovím jiným bonmotem - To raději český Zeman,  než cizák, rakouský divně žvatlající šlechtic u něhož nevíme kým bude ovládán a co má za lubem!

Jiří KOŠŤÁK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…