Jiří Macků: Děláš to dobře, Honzo, vůbec nejseš hloupej

29.03.2020 18:20

Jsou chvíle, kdy si nemyslím o lidstvu (tentokrát mám v merku výlučně to naše domácí česko-moravsko-slezské) nic moc lichotivého. A právě teď znovu nastaly. Lidstvu (teď již míněno celosvětově) jde málem o zobák, a my se tady rozčilujeme i nad hovadinami.

Jiří Macků: Děláš to dobře, Honzo, vůbec nejseš hloupej
Foto: Archiv J.M.
Popisek: Jiří Macků

Jedny z těch momentálně nejdiskutovanějších, jimiž oslovuje nejen spoluobčany, ale napříč vším možným rozumem i politiky, trousí aktér známého jména Jan Hrušínský, a to tak, že nikoli z prken, jež znamenají Divadlo Na Jezerce. Nemá smysl jeho myšlenky a sentence opakovat, jsou jimi v současnosti vycpané stránky médií tištěných i elektronických. Stejně jako reakcemi, a to nemyslím jenom anonymy na sociálních sítích, prostě málem všechny. I ty vzdělanější a rozumnější, kteří by měli pečovat o své dobré jméno a chránit si duševno, nereagujíce mnohdy hystericky falešnými až sprostými slůvky. Jenže to vypadá tak, že jsme mu naletěli skoro všichni, i ti nejserióznější. Zda i pan z Lán, přesně nevím, ale nedivil bych se.

Perpetuum debile se musí přikrmovat

Zmíněný dosud ne národní umělec něco plácne (v podstatě cokoli) a hned jsou toho plná média: Hrušínský a Jezerka. V duchu jednoho údajně indického přísloví ´Nezvířený vítr nevane´ vypukne bouře nesouhlasných názorů – a v ní se zase mele dokola Hrušínský s Jezerkou. Autor provokativních názorů (ano, pořád tentýž Hrušínský z Jezerky) se případně omluví (ne že by to tak cítil, to jen aby se ´zvířené´ perpetuum mobile nezastavilo, pořád je ho třeba přikrmovat), a je ho zase všude plno. Za pár dní znovu a opět je to jenom o těch dvou jménech. Ne Heřmánka a Divadla bez zábradlí, ne Myšičky a Dejvického, natož Buriana a Národního. Furt a dokola jenom Hrušínský a Jezerka, vztekněte se, debilové.

Takhle se Jan Hrušínský rozhořčil 10. března na Facebooku. Na jeho stránce už byl příspěvek smazán, o jeho uchování pro příští generace se ale zasloužil Luboš Xaver Veselý

V šest večer po válce U kalicha!

Stačí utrousit nějakou hloupost či provokaci, my ostatní už se toho chytíme jako hovno košile a nekončícími reakcemi zajistíme autoru nebývalý a nekončící pí ár. Děláš to dobře, Honzo, jen tak dál, vůbec nejseš hloupej!

A až bude po všem, tak všichni, kdo přežijeme, v šest večer po koronaviru u Hrušínskejch na Jezerce!

Jiří Macků

Článek vyšel na webu krajskelisty.cz, publikováno se souhlasem autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…