Jiří Paroubek: Bravo, pane prezidente Klausi!

10.03.2024 13:57 | Komentář

Česká vláda pod vedením premiéra Fialy spustila další velmi kontroverzní krok. Přerušila vztahy na nejvyšší úrovni se slovenskou vládou. A to až do doby, než slovenská vláda pochopí, že nemůže dělat zcela samostatnou a suverénní politiku.

Jiří Paroubek: Bravo, pane prezidente Klausi!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Na takovýto přístup byli bratři Slováci vždy velmi hákliví, když je starší bratr z Prahy oktáboval, jak by se měli chovat. Většina slovenského národa se chce chovat jinak, nežli panáci v Praze. Obyčejní lidé, normální občané Slovenska nechtějí dodávat zbraně na Ukrajinu. Nechtějí pomáhat stupňování krveprolití v této zemi. Nechtějí, aby dva slovanské národy mezi sebou válčily a v bojích umíraly.

Ale jen tak mimochodem, toto nechce ani 69 procent českých občanů, tedy pokud vezmu za směrodatný průzkum agentury STEM, která bývá vůči současné české vládě velmi opatrná a přátelská. Tedy podle STEM 69 procent českých občanů chce ukončit válku na Ukrajině, a to i za cenu toho, že by se Ukrajina vzdala oblastí na východě a jihu země. Připomeňme si, že tyto oblasti jsou v tuto chvíli obsazeny ruskou armádou a že v těchto oblastech většina občanů je ruská, anebo jsou tam ruskojazyční Ukrajinci.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49990 lidí

Jen tak mimochodem, pokud by tyto oblasti byly obsazeny ukrajinskou armádou, tak před hrozbou čistek a „hledáním ruských kolaborantů“ by nejspíš miliony ruských lidí odešly přes hranici do Ruska. V Rusku v tuto chvíli je zhruba 2,8 milionu utečenců z Ukrajiny, což je nejvíce ze všech zemí Evropy.

Fialova vláda, jak je jejím zvykem, šlape v mezistátních vztazích jako slon v porcelánu. Podezírám ji z toho, že vyhověla v této otázce, tedy ve vypovězení vztahů se Slovenskem na nejvyšší úrovni, našim americkým a bruselským přátelům. Velmi významná část českého politického spektra však postup vlády odsoudila. Je to pochopitelně celá levice, dokonce i Luboš Zaorálek z realitní kanceláře Lidového domu volil tvrdá slova, ale naopak od jednoho z mužů, kteří budou na kandidátce Lidového domu pro evropské volby, Vladimíra Špidly, je to trochu jinak. V. Špidla projevil pro postup současné české vlády jisté pochopení. Tak by hoši z Lidového domu měli říct, jak to tedy vlastně je... Podporují vládu, anebo platí to, co říká Zaorálek?

Stejně tak prezident IQ 107 Pavel vládu podpořil, byť to s ním vláda prý nekonzultovala.

Úkolem prezidenta Pavla a také prezidentky Čaputové by naopak mělo být hledání usmíření mezi oběma vládami. A vyhledávat společná stanoviska v jiných oblastech, nežli je Ukrajina. Konec konců, ať si každý nechá své názory, jak Česko, tak Slovensko jsou suverénní země. Mně sice názory P. Fialy a spol. nevyhovují, ale uznávám, že je to česká vláda. Na pomoc ke svému hysterickému útoku na Slovensko si vzala Fialova vláda jako pomocníka představitele hlavní slovenské opoziční strany Šimečku. Ten je v Česku přijímán nejvyššími ústavními činiteli a má být jakousi náhražkou legální slovenské vlády pro nejbližší měsíce.

Ve dnech 10. a 11. března navštíví Slovensko exprezident Václav Klaus. V minulosti jsem měl s V. Klausem na mnohé politické záležitosti jiné názory a také jsem je nahlas projevoval.

Václav Klaus se při návštěvě Slovenska sejde se slovenským premiérem Ficem a já říkám, bravo! Bravo, Václave Klausi! Tentokrát Váš názor na válku na Ukrajině sdílí většina českého národa.

Vyšlo na Vasevec.info. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…