Jiří Vyvadil: Babiš pálí za Zemanem najednou všechny mosty

20.10.2021 18:08 | Komentář

Je to nářez.

Jiří Vyvadil: Babiš pálí za Zemanem najednou všechny mosty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Patrně již při poslední návštěvě u prezidenta si začal vyhodnocovat, zda jej ještě bude potřebovat, když je rozložení politických sil ve Sněmovně tak jasně narýsované ve prospěch společné pravicové koalice. A i když podle jeho slov prezident normálně komunikoval, ihned dodává, že byl unaven.

Postupně se šíří péčí liberálních médií teze, že Miloš Zeman trpí jaterní encefalitidou, a na stránkách zejména Deníku N, a poté těch následujících se barvitě líčí jeho projevy a všechny poruchy osobnosti a myšlení, přecházející v somnolenci (více ZDE) a dezorientaci a konečně končící kómatem.

Mlčení Miloše Zemana a relativně povzbudivé info mluvčího o vinné klobáse či buchtách je přijímáno s nenávistí. A když se s ním setká předseda Poslanecké sněmovny a přátelsky konverzuje, nastává doslova amok v řídící věži nemocnice a brigádní generál, jinak to ředitel Ústřední vojenské nemocnice, zakáže další návštěvy… To tak, aby se tam někdo pohyboval a konstatoval, že se normálně s prezidentem bavil.

Anketa

Je kancléř Mynář dobrý člověk?

41%
34%
hlasovalo: 25131 lidí

Už nepříčetná byla reakce Andreje Babiše na jednání jak Mynáře, tak i nesporně dosud nejlepšího předsedy Poslanecké sněmovny v historii Radka Vondráčka, jak to, že si dovolili hrát nějakou šaškárnu, a vytvářet tak dojem, že prezident na tom vůbec není zle, když lékaři jasně řekli, že už není schopen vykonávat svou činnost prezidenta. A taky mu najednou po sedmi letech začal vadit diplomatický pas Novotného.

A začal se chovat, jako by prezident už byl bez pravomocí.

Okamžitě zareagoval pozorně na hlasy budoucí vládní koalice, že Vondráček rozhodně nemůže uvažovat o účasti ve vedení Sněmovny, a pochopitelně náslechem pokynů vyzval k rezignaci vedoucího Kanceláře prezidenta V. Mynáře, nebo že jej odvolá, jakmile dojde k převodu prezidentských pravomocí.

Už tedy ani nepočítá, že by prezident mohl funkci i nadále vykonávat.

Nevíme, co nastane. Hlavně nevíme, zda někdy ošetřující lékař propustí prezidenta domů. Možná až tehdy, kdy bude bezezbytku nejen Senátem, ale i novou Poslaneckou sněmovnou zbaven všech pravomocí. Nyní prezident připomíná vězně. Nikdo normální k němu nemá přístup. Může být samozřejmě pod silnými dávkami tlumících léků, aby vypadal nezdravě, kdyby přece jenom někdo přišel.

Stále trvám na tom, že jde o dlouhodobě připravovaný puč. Ale jeho součástí se možná stal i dosavadní premiér, za kterým prezident stál v situacích, kdy to chtělo mimořádné sebezapření. Proč se tak stalo, zatím nevíme.

Pokračování bohužel příště

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…