Jiří Vyvadil: Blahoslavení chudí duchem…

29.09.2019 17:31

Myslím si, že jsme už všichni byli nervózní, když se ještě po třech dnech neobjevil hlavní viník všeho zlého v současném světě, tedy Rusko, potažmo Putin při údajném novém vměšování do amerických voleb a vše zůstávalo jen na telefonátu Trump – Zelenskyj. Ukrajinský prezident v Americe moc nebere z hlediska negativního působení. Je prezidentem Ukrajiny, kterou trvale od rána do večera pustoší přece agresivní Rusko. Navíc tady to vypadá, že se přátelí s Trumpem a to je zavrženíhodné. Nedovede vyvolat náležité emoce.

Jiří Vyvadil: Blahoslavení chudí duchem…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

No všem nám mohl spadnout kámen ze srdce. Stařičká předsedkyně Sněmovny reprezentantů Pelosi  jasně zavelela: Má v tom ruce Rusko. Byla to její poslední šance. Radikálové už začali tlačit s kritkou, že je příliš smířlivá.

To je ovšem jiná káva. Na to demokratičtí voliči, které mimochodem Trump nazývá piráty (no podobnost tady je velká) ihned zareagovali.  V tom okamžiku se zvýšila podpora pro impeachment a stav 42% pro  a 42% proti je vyrovnán.

A bude mela.

Donald Trump kdysi částečně působil jako mluvka, když hovořil o „hlubokém státě“ a že jej musí vysušit. Má smůlu, nevysušil. Deep state zaútočil. Prezidenti přicházejí a odcházejí, tajné služby zůstávají. I v USA i u nás. Jsou státem ve státě a nevzdávají se je známo…

Spiknutí se připravovalo potichounku a tajně. A až teď to najednou bouchlo.

Tajné služby USA mezi květnem 2018 a srpnem 2019 odstranili  požadavek, aby oznamovatelé (čti udavači) mohli uvádět v hlášeních jen ty informace, které osobně zaznamenali. Jinými slovy je možné nadále využívat i drby, neověřené informace.  No a v srpnu tímto způsobem podal dodnes utajený agent CIA stížnost  na  prezidenta Donalda Trumpa, kde psal páté přes deváté o tom, jak Trump zneužívá své postavení v Ukrajině a jak jsou diplomaté znepokojeni.

Mimochodem, Kurt Volker zvláštní zmocněnec pro Ukrajinu náhle rezignoval a 3. 10 bude hovořit pře Kongresem. Skvělé. Mimochodem, já jsem se divil, že ho Trump najmenoval. Byl to přece McCainův člověk a fanatický jestřáb.

Jistě si připomínáte, že celý problém Bidena spočítal v tom, že dal prezidentu Porošenkovi 6 hodin na to, aby odvolal generálního prokurátora Šokina, kvůli tomu že chtěl vyšetřovat jeho syna za korupci ve firmě Burisma, nebo, že neobdrží Ukrajina 2 miliardy dolarů od USA. Vydírání jako facka. Biden nepopírá toto vydírání, jen popírá, že to bylo kvůli tomu, že Šokin chtěl vyšetřovat jeho syna.

A teď si představte tu drzost tohoto Šokina, který si dovoluje opakovat své tvrzení, že padl opravdu proto, že chtěl vyšetřovat Bidenova syna Huntera a ne že by nechtěl vyšetřovat.

Co na závěr? Nepochybně aférou Trump-Ukrajina obohacenou o dodatečně vymalovaný obraz démona Putina, budou Američané zase žít možná až do voleb.

A je to roztomilý pohled.

USA už dva roky žila Russiagate z minulých voleb.

To by bylo, aby nová Russiagate neovládla Ameriku na zbývající rok a půl.

Blahoslavení chudí duchem…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…