Jiří Vyvadil: Díky islámský státe, díky Řecko, díky migranti. Válka proti Rusku je téměř na 99 procent odvrácena

19.07.2015 16:19

Tak trochu jako zpestření občanského života panuje v českých luzích a hájích boj proti islámu, islamismu, statisícům uprchlíků a udržení Evropy na jejich hodnotách. Stejně tak se všichni od rána do večera rozepisují o tom, jak to bude s eurozónou, zda Tsipras přežije a – to je i cenné – nastávají diskuze, jak dál s EU a konečně co s islámským státem.

Jiří Vyvadil: Díky islámský státe, díky Řecko, díky migranti. Válka proti Rusku je téměř na 99 procent odvrácena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Je to sice morbidní, ale tato témata, včetně pro naši veřejnost nudného problému bezjaderného Iránu, jímž žijí zřejmě celé politické USA a jedná se u nich o problém number 1, odsunulo možnost potencionální 3. světové války a narýsovalo kontury nového světového uspořádání více směřující k rovnosti a dialogu více ohnisek moci  i zájmů na světě : USA – Rusko – Čína – země BRiCS – a snad EU. To je rozumné, protože dialog mezi vícero póly světa umožňuje nesporně větší rovnováhu, ale i – mnohem méně fatálních chyb.

A v tom je ta podstata. Proti nepřátelské hysterii je třeba bojovat, zejména tehdy, kdy fakt hrozí celosvětovým konfliktem. To byl jistě konflikt Západu proti Rusku ohledně Ukrajiny, který, a to je i dobře se dostal do pozadí pod vlivem jiných mediálně křiklavějších témat, jako byl příval migrantů z Afriky či Asie do Evropy či  řešení  možného odchodu Řecka z eurozóny.

Současná vláda není mou vládou. Přesto není sporu o tom, že kdyby se dnes konaly volby, ANO a ČSSD by získaly dohromady spolehlivě ústavní většinu a muž zvaný Bartoň, který svolává tuším generální stávku a má připraveny šibenice pro její členy by dosáhl 0,01% se svou stranou Národní demokracie a echtovní Japonec, jinak vášnivý český vlastenec Tomio Okamura, oba bratři v boji proti islamismu, islámu, proti homosexuálům či cigánům by podle mého odhadu dostal cca 1 % hlasů.

Jsou to komici, stejně jako bojovníci za migraci, označeni nálepkou i slovně jako sluníčkáři.

Koho to baví, ať tím žije.

Já jen pravidelně škrtám primitivní hlášky ve skupinách, kde jsem zakladatel, zejména Přátel Ruska v České republice a intenzivně se rozvíjející skupině 25 let od cinkání klíčů již stačilo. Chceme změnu.

To ovšem neznamená, že by měl Bartoš beztrestně páchat trestné činy. Ty oprátky v ruce a šibenice už dle mého názoru trestným činem výtržnictví a nebezpečného vyhrožování jsou.

Chce být mučedníkem, tak by mu to měla státní moc umožnit.

A já jsem se účastnil veřejných demonstrací na podporu Ruska, ale vždy byly kultivované a civilizované. Mohly být emotivní, ale nepřekročili tu mez vedoucí již k nezákonnosti. Odmítám majdan v jakékoliv podobě, včetně výzev násilím a k nim se Bartoš a Okamura blíží.

Mimochodem, právě proto mi představitelé boje proti islámu připadají nepříčetní jako ukrajinský premiér Jaceňuk. Samozřejmě s tím smutným rozdílem, že Jaceňuk má podporu Západu pro své chorobné myšlenky, protože je proti Rusku, zatímco Bartoš je pouze chorobnou postavou a Okamura či Konvička jsou jen další mutací téhož.

Zcela nesporně touto svou úvahou narazím. A pokládám to za skvělou zprávu.

Uprostřed děsivých reflexí na téma Řecka, uprchlíků, islámského státu apod., vím, že to nejhorší, co mohlo přijít, tj. válka s Ruska je odvrácena. Vše ostatní jsou jen patálie, které musíme umět řešit.

Díky migranti, kteří jistě budete, tvoříte problém na další desetiletí, díky Řecko, které jste stáhlo pozornost na sebe samo. Díky

Ano. Přesně.

A tak budeme sledovat, že západoevropské vlády v Británii, Německu, Francii, Švédsku budou muset platit daň za svou v minulosti zcela cílevědomou politiku podporované či tolerované migrace muslimské populace. A jistě koncentrovaná přítomnost mnoha set či miliónů muslimů bude vyvolávat problémy. Mimo jiné proto, že islám je jako ideologická síla jednoznačně v části světa na vzestupu. A že přímo či nepřímo tomu napomáhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …