Jiří Vyvadil: Fašistická Evropa, díky neštastnému převratu na Ukrajině slaví návrat

09.04.2015 17:04

Nestoudné chování české vlády, která odmítá proplatit cestu prezidenta republiky na 70. výročí oslav osvobození od fašismu, nás vede k tomu, že vyhlašujeme sbírku občanů.

Jiří Vyvadil: Fašistická Evropa, díky neštastnému převratu na Ukrajině slaví návrat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Vážený pane prezidente,

dnešního dne jsem vyzval jako zakladatel neformálních skupin „Přátelé Ruska v České republice“, „Občané proti fašismu na Ukrajině, v ČR a na celém světě“, „25 let od cinkání klíčů stačilo“ ke výběru příspěvku na Vaši státní návštěvu v Moskvě u příležitosti uctění 70. výročí osvobození od fašismu. Ve zmíněných skupinách jsem tuto výzvu takto uvedl:

Nestoudné chování české vlády, která odmítá proplatit cestu prezidenta republiky na 70. výročí oslav osvobození od fašismu, na němž nepochybně měl Sovětský svaz zcela rozhodující podíl, nás vede k tomu, že vyhlašujeme sbírku občanů pod názvem: KONTO ÚCTY OSVOBODITELŮM OD FAŠISMU, jejíž výsledek bude následně poukázán Kanceláři prezidenta republiky s účelovým vázáním úhrady jeho cesty.

Číslo účtu: 259127211/0300, v.s.0010.

Sám poukazuji na tento účel 1 000,- Kč, ale klidně můžete třeba 50,- nebo 100,- Jde přece o slušnost a princip.

Vážený pane prezidente,

Současná vyhrocená situace je dána podle našehonázoru jednoznačným příklonem k revizi 2. světové války a podporou fašismu, které se jí dostává v Evropě, kdy v členských zemích EU pochodují veteráni vojsk SS jako v Lotyšsku a představitelé polofašistických banderovských skupin např Pravého sektoru se stávají součástí vercholného vedení státu.

I u nás sílí profašistické reakční tendence, zejména u TOP 09 a ODS, ale narůstají i u vládní koalice, zejména pravicové KDU-ČSL, ale i části ANO.

Ukazuje se, že to, co se jevilo minulostí a zdálo se být překonáno – fašistická Evropa - díky neštastnému převratu na Ukrajině slaví návrat.

Jsme si samozřejmě vědomi toho, že nemůžeme od našich stoupenců očekávat výběr celé potřebné částky.

Jestliže česká vláda neschválí úhradu této návštěvy, jsou zde samozřejmě i profesionální uskupení, jako např. Svaz průmyslu, Hospodářská komora, atd, pro které výběr této částky nemůže představovat žádný problém.

Vaše přítomnost v Moskvě, zejména na přehlídce, bude zároveň důkazem, že Česká republika na rozdíl od minulosti není vazalem velmocí, ale umí se chovat samostatně a důstojně.

Konec konců, heslo : Proti všem, symbolizovalo nejvýznamnější údobí naší historie.

S úctou

JUDr. Jiří Vyvadil
zakladatel skupin Přátel Ruska v České republice,
Občané proti fašismu na Ukrajině, v ČR a na celém světě, 25 let od cinkání klíčů stačilo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

12:12 Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

Představitelé deseti zemí NATO souhlasí s tím, že Ukrajinská armáda může jejich rakety delšího dolet…