Jiří Vyvadil: Kdy a kde bude Janukovič zastřelen?

25.02.2014 7:28

Ne že bych hledal laciné nadpisy, ale v podmínkách gradujícího převratu na Ukrajině je to jeden z možných scénářů…A nenastoluju jej z nějakých sympatií k tomuto pánovi.

Jiří Vyvadil: Kdy a kde bude Janukovič zastřelen?
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Opak je pravdou. Na Ukrajině  totiž  platí, že absolutní korupcí jsou prolezlí všichni politici,  všem je vlastní elementární neochota respektovat volební vítězství druhého a pro všechny platí, že mají nataženou ruku… Není rozdíl mezi Janukovičem a Kličkem, který jen tak mimochodem požadoval od EU 300 miliard eur na sanaci Ukrajiny…

Nicméně i toto je v podstatě už jen detail…Jestliže jeden den ještě vládne prezident a spolupodepisuje dohodu s opozicí a zahraničními ministry tří zemí EU, druhý den je odvolán parlamentem pod vydíráním domobrany ze všech funkcí a  třetí den jednak je na něj vydán  zatykač a jednak se ukazuje jako blábol výrok Luboše Zaorálka, že klíčovým partnerem je ukrajinský parlament…

To možná platilo jeden…

Dnes začíná už o všem rozhodovat extrémně pravicový a polofašistický Majdan…

No rozhodovat….

I to je vlastně směšné a relativní…

Země nezadržitelně směřuje k ekonomickému bankrotu a polofašistické dikratuře…A rozhodně není v silách Západu s tím něco efektivně udělat.

Vzpomeňme si, jak všichni  novináři a politici, kteří teď volají po pomoci Ukrajině až hystericky dramatizovali možná bankrot Řecka…Nevím jestli má člověk plakat nebo se smát. Řecko bylo v podstatě marginálií. To sanace ekonomického kolapsu Ukrajiny je zcela zjevně nad možnosti Západu. Ale nejen ekonomické možnosti, možná ještě více politické…

Vezmou si politikové Západu na triko, že by zafinancovali tento bankrot ?

A kdo z občanů EU by s tím souhlasil…?

EU lže… Lže sama sobě, lže Ukrajincům.

Může asi dát drobné na jeden měsíc odkladu…A to je asi tak vše.

Nikdy nemůže Ukrajinu plně integrovat do svých struktur

Tisícerými pouty je ekonomika Ukrajiny spojena s Ruskem…

Politici EU a média velkopansky určují, že je třeba Rusko donutit k povolnosti…

No, to je zcela k smíchu…

Tak jako  EU nemůže zabránit , aby například nebyl Janukovič nebyl zlynčován,  když to napadne nějakého místního šéfa domobrany, tak  reálně vůbec nemá žádný vliv na to, co udělá Rusko.

A protože EU jako celek je nesvéprávná a politicky impotentní, bude to  nepochybně nakonec Rusko, které rozhodne, co a jak.

Jen ten Janukovič jaksi zřejmě zachráněn nebude…Ale to už je jen střípek šílenství a rozvratu, který Západ na Ukrajině cynicky vyvolal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.