Jiří Vyvadil: NATO vítězící? Bude válka či mír?

12.07.2016 10:01

Naše média se tetelí radostí…Marjanovičové, Palatové zažívají extázi a vyvrcholení mocnějšího onohopohlavního… NATO je silné, NATO odkázalo Rusko do jeho mezí. Jsme jednotní. Vstříc skvělým válečnickým zítřkům.

Jiří Vyvadil: NATO vítězící? Bude válka či mír?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Kdyby to byla pravda, nezbývalo by Rusku než okamžitě zahájit preventivní jaderný útok proti Německu, Británii, USA, Kanadě, Polsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Rumunsku a Norsku, tedy oněm zemím, které chtějí za každou cenu vyvolat válečnou konfrontaci s Ruskem. Tak to prostě je. A jediné, v co můžeme doufat, že by nás zřejmě Putin zahrnul vedle Francie, Itálie, Maďarska, Řecka, Holandska mezi země, které si přejí v Evropě mír a zaslouží si ochranu. Putin totiž Evropu má docela rád a ví, že my fakt za Merkelovou nemůžeme.

Ale důležité je cosi úplně jiného jiného…

Nad celým summitem NATO se vznášel obraz tří nejvýraznější postav současné mezinárodní politiky…

Vladimíra Vladimíroviče Putina, Donalda Trumpa a Si Ťin Pchinga…

Tito pánové, představující současnou Čínu a Rusko a budoucí USA jsou zcela muži zemí, kteří při správném nastavení mohou svět kormidlovat k míru.

Ne Obama, který končí, ne Cameron, který už skončil, ne Mutti Merkelová, kterou jen neschopnost ostatních evropských lídrů umožňuje Evropě vládnout.

Právě ohledně pochybné budoucnosti NATO se Trump, Putin či Si Ťin Pching shodují.

NATO dohrává…

Si Ťin Pching na slavnostním shromáždění u příležitosti 95. výročí založení jeho Komunistické strany Číny prohlásil před pár týdny: „ Za 10 let budeme mít nový světový řád, v němž hlavní slovo bude mít společenství Číny a Ruska a že Rusko a Čína mohou vytvořit alianci, před níž bude NATO bezmocné.“

Vidíme- li dnes naprosto nemocné USA, kde rasová nenávist za vlády černošského prezidenta dosáhla úrovně z 50. a 60 let minulého století a kde se denně vybíjí policisté a černošští civilisté, kde demokrati s republikány se nenávidí na život a smrt, a srovnáme- li to se stabilizovanými společnostmi v Číně i Rusku, pak není třeba o těchto slovech pochybovat.

Ale pojďme blíž, do budoucnosti několika měsíců.

To zda NATO v nejbližší době přežije, či nikoliv se rozhodne už v tomto roce, za pět měsíců v listopadových prezidentských volbách.

Zvítězí-li krvavá Hillary Clintonová, pak války nepochybně obratem vypuknou, války, kdy na tu v Iráku, v Sýrii, Libyii či na humanitární bombardování Jugoslávie budeme vzpomínat jako na selanku. Potom nepochybujme, že agresivní NATO dostane zelenou, Nadja Savchenková na Ukrajině s plnou podporou Clintonové zahájí útok na Rusko a čeká nás světový konflikt apokalyptických rozměrů.

Když naopak zvítězí hubatý Trump, je dohoda mezi ním a Putinem téměř jistá a NATO se může odporoučet na smetiště dějin. A nejen to. Um Vladimíra Putina může vést k tomu, že vznikne nová euro –asijsko – atlantická bezpečnostní architektura, která může být novým podnětem pro nové uspořádání světa.

V Každém případě, vyhraje-li Trump, měli by si zločinci v bruselské centrále NATO začít ihned balit. Náš Petr Pavel bude mít padáka pro svou idiotskou kritiku možného budoucího prezidenta USA. Ani místo vrátného by neměl dostat.

Hodnotíme-li skončený summit NATO pak závěr je jasný : Díky agresivním válečnickým choutkám Baracka Obamy, Angely Merkelové, Jense Stoltenberga a zelených mozků typu Petra Pavla se Evropa ocitla reálně na prahu války…,té 3. světové.

O tom, zda nastane či nikoliv, rozhodně výsledek amerických prezidentských voleb.

Kdo se umí modlit, ať se modlí za vítězství Donalda Trumpa.

Kdo je nevěřící jako já, musí se spoléhat na zákonitosti vývoje, že se prosadí rovnováha.

Tak jako mnozí z nás byli přesvědčeni, že Evropa potřebuje Brexit, tak stejně mnozí z nás jsou přesvědčeni, že aby Evropa přežila, musí se NATO rozpustit.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…