Jiří Vyvadil: Nechte Štrougala na pokoji. K plotům, a možná opět nabitým, se zjevně stejně budeme muset vrátit

04.02.2016 10:37

Dnešní média tištěná i internetová šířeji či úže přišli s informací, že premiér Lubomír Štrougal nebude stíhán, neboť jeho údajná trestná činnost, že nezabránil použití vysokého napětí v elektrických zátarasech v na našich západních, ale i jižních hranicích s Rakouskem je promlčena.

Jiří Vyvadil: Nechte Štrougala na pokoji. K plotům, a možná opět nabitým, se zjevně stejně budeme muset vrátit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Sám jsem vždy pokládal onen Útvar pro vyšetřování a dokumentaci zločinů komunismu za cosi ideologického, cosi, co s neutrálním vyšetřováním, které by mělo platit pro náš právní systém nemá nic společného.

Ale dobře, v tom už nešlapejme.

Ploty, jak známo slouží k tomu, aby někdo někam nevstupoval či nevystupoval. Někde jsou mohutné jako mezi USA a Mexikem, někde, jako v Maďarsku, ale postupně budované i jinde v Evropě v zásadě slouží jako zábrana, ale pokusy o jejich překonání se opakují.

Česko z vícero důvodů se rozhodně ubránilo nejen příliv uprchlíku, ale po počátečních drobných selháních i jejich tranzitu do Německa či dál.

Máme neskonalé štěstí, že nejsme obklopeni mořem, desítkami ostrovů a přes moře není naším nebezpečným sousedem Turecko, které generuje rezervuar statisíců migrantů, které nechává blahosklonně pouštět právě na řecké ostrovy s vědomím, že jejich další cíl je Německo či severské státy.

I letos minimálně s dalším jedním miliónkem musí Německo počítat

Už tento rok bude pro některé země Evropy děsivý a nejděsivější po zásluze by měl být pro Německo Angely Merkelové. Ona se stala tím hlavním hybatelem organizované migrace a i když se již dnes cuká, není to příliš přesvědčivé.

Vše nasvědčuje tomu, že i letos minimálně s dalším jedním miliónkem migrantů musí Německo počítat a bude muset počítat zřejmě do té doby než Angela bude odstraněna, a to buď volbami či jak je dnes populární pomyslně kalašnikovem.

Co je ovšem nejhorší, že zatímco zurčí emoce, zůstávají skryty ty hrozby, které např. avizuje geolog Cílek, že mohutné stěhování národů nás ještě čeká. A nepůjde už jen o cestu za lepším, ale o cestu za přežití například pro nedostatek vody či potravin.

Již dnes je v Saudské Arábii voda 6x dražší než benzín a Saudové si připravují předpolí v některých balkánských státech, což je velmi nebezpečné.

Stěhování národů

Hrozí, že Rusko sice spolu s Iránem a vládními vojsky Bašára Asada rozdrtí islamisty všeho druhu, ale Syřané a nejen oni, budou dál putovat.

Stěhování národů začalo a zájemci z vnitřku Afriky na to jen čekají.

Zabývat se planými úvahami o hotspotech v Řecku a společné pohraniční stráži je pitomost. Když neumíme přinutit NATO, aby konečně dělalo něco pro ochranu Evropy, pak jsme k ničemu.

Musíme být připraveni na všechno.

Takže…

Až se budou valit milióny čistě jen za vodou či kouskem potravin, ploty, třebas i nabité elektřinou nás mohou ochránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty