Jiří Vyvadil: Pane prezidente, nehleďte na média, na havlisty, na kulturní a uměleckou frontu

03.05.2015 9:00

Otevřený dopis prezidentu ČR Miloši Zemanovi

Jiří Vyvadil: Pane prezidente, nehleďte na média, na havlisty, na kulturní a uměleckou frontu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Vážený a milý pane prezidente,

znovu se na Vás obracím jako zakladatel neformálních skupin „Přátelé Ruska v České republice“, „Občané proti fašismu na Ukrajině, v ČR a na celém světě“, „25 let od cinkání klíčů stačilo“ k otázce Vaší návštěvy v Moskvě u příležitosti  uctění 70. výročí osvobození od fašismu. Jak vyplývalo z našeho předchozího dopisu, byli jsme připraveni uskutečnit sbírku na tuto cestu, když zejména někteří členové vlády, zejména pan Bělobrádek a spol., kladli nevkusné a zcela nepřmměřené podmínky.

Jednou z podmínek mělo být, že byste stál na tribuně mauzolea vedle skutečně mimořádně vyvedeného diktátora Kim Čong-un, který svou účast zrušil.

Nevylučujeme  úplně, že důvodem této změny mohla být potřeba dokončit personální změny ve vedení severní Koree cestou fyzické likvidace svých potencionálních oponentů, ale spíše se jednoznačně přikláníme k názoru, že impuls vzešel z ruské strany, protože Vladimír Putin prostě ví, že tato nebohá postava by svou silně zatěžovala jinak jistě skvěle připravenou oslavu 70. výročí vítězství na fašismem, na kterém bezpochyby Sovětský svaz měl zcela rozhodující podíl.

I city jsou jenom city a je faktem, že po ohlášení, že se nezůčastníte přehlídky zavládlo mezi mnohými z nás hluboké ročarování.
Ta přehlídka je prostě symbolem, a je rostoucím symbolem v situaci, kdy po celé Evropě narůstá  relativizace váznamu osvobození  a dokonce – což je pro většinu z nás otřesným faktem – renesance fašismu.

Neberte ohled na část české vlády tvořících lidovci. Byli vždy reakční, za Rakouska, za 2. republiky a jsou i dnes.  A neberte vůbec ohled na tuto vládu, pokud by vám chtěla do věcí mluvit.

Pane prezidente, odpadl důvod přítomnosti Kima na mauzoleu. Jste svobodný. Vaše přítomnost na přehlídce by byla vyvrcholením smyslu Vaší existence v úřadu prezidenta. Nehleďte na média, na havlisty, na kulturní a uměleckou frontu a snad už vůbec na vysokoškolské představitele.  Ti Vás nenávidí a nikdy za žádných okolností si je nezískáte. Držte se těch prostých a obyčejných lidí, kteří tvoří přece jenom většinu i voličskou této země.

Budete-li stát na mauzoleu při přehlídce k 70. výročí, čím blíže k Putinovi, tím lépe, bez ohledu na žluč a nenávist většiny našich politiků a všech mainstreamových médií, bude Česká republika vítězem až se za několik let budou sbírat političtí padlí po této tak trapné epizodě života Západu. Pole jimi budou poseta.
Tak jako v předchozím dipse opakuji :

Vaše přítomnost v Moskvě, zejména na přehlídce, bude zároveň důkazem, že Česká republika na rozdíl od minulosti není vazalem velmocí, ale umí se chovat samostatně a důstojně.

Konec konců, heslo : „Proti všem“, symbolizovalo nejvýznamnější údobí naší historie.

S úctou

JUDr. Jiří Vyvadil
zakladatel skupin Přátel Ruska v České republice,
Občané proti fašismu na Ukrajině, v ČR a na celém světě, 25 let od cinkání klíčů stačilo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…