Jiří Vyvadil: Pokerová hra Rusko-Západ, aneb Babiš palec nahoru (8)

17.02.2022 7:29 | Komentář

Geopolitický střet Ruska a Západu zatím nedával dobré vysvědčení o inteligenci a znalostech politiků této koalice.

Jiří Vyvadil: Pokerová hra Rusko-Západ, aneb Babiš palec nahoru (8)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ministryně obrany Černochová vysílala část naší plechové  vojenské kavalérie na Ukrajinu v době, kdy americký prezident Joe Biden kategoricky prohlásil, že Američané rozhodně nenasadí svá vojska na Ukrajinu, protože by to znamenalo válku se světovou jadernou velmocí. Ještě, že tuto pitomost neopakovala O Lipavském snad ani nemá smysl mluvit. Kdysi jsem si myslel, že nejpitomějšími ministry a politiky byli komunističtí funkcionáři. Musím se  jim omluvit. Lipavského  závěry o tom, že Evropa nepotřebuje ruský plyn neodpovídá ani známce známce tři s odřenýma učima, které získal za práci o ruských plynovodech.

Je tak hloupý, že má štěstí, že nemůže už nic zkazit, protože zahraniční kontakty například s Ruskem, jehož prezident se vyšvihl na současnou vlivou špici světové politiky, u něhož si obden telefonicky či osobně  pomyslně podávají dveře vrcholní světoví státníci jako prezident Biden, prezident  Macron, premiér Johnson, kancléř Scholz, premiér Draghi či dnes a na další tři dny brazilský prezident Bolsonair,  jsou po působení minulého ministra zahraničních věcí Kulhánka prakticky nulové a za této vlády tak nesporně i zůstanou, protože Fiala rozhodně není frajer jako Viktor Orbán a proto budou mít Češi plyn pětkrát dražší Maďaři.

To, že nám tleskají v Ukrajině, nejzkorumpovanější a podle některých i nejchudší zemi Evropy milující tak nadšeně svého národního hrdinu Stefana Banderu, jehož Ukrajinská povstalecká armáda se dopouštěla zvěrstev, ze kterých se i nacistům dělalo zle je naopak vysvědčením morálního debaklu liberálních demokratů. 

Tím spíše mi udělal velkou radost e Andrej Babiš, který na rozdíl od patetického Fialy a spol., jenž se vší komičností stejné zahraničněpolitické bezvýznamnosti České republiky jako byla ČSSR v rámci Varšavského paktu pateticky vystupoval o našem zapojení do boje proti Rusku, tak jako kdysi Miloš Jakeš  srdnatě bojoval proti americkým imperialistům a nadlehčeně  na WhatsApu zažeroval:

Ukrajinci řeší, jestli je v úterý napadne Rusko a bude válka.

Češi řeší, co napadne  Válka.

Brilantní. Vtipné.

To ovšem musel obratem na twitteru komentovat naše hlavní mediální protiruská hvězda,  Ondřej Kundra, který je nejbližším spolupracovníkem plk. Koudelky a napůl žertovně a napůl dramaticky na twitteru napsal:

Hahaha valka, huhuhu valka, hihihi valka. V zásadnim momentu pro Ukrajinu jede na sítich expremier Babis tohle.

No známe Kundru. Jeho ricinová aféra byla směšná, i když už tehdy žádal likvidaci ruského velvyslanectví. Tehdy mu to ještě nevyšlo.  Vrbětice byly stejně směšné, protože je jasné že nikdo nebyl stíhán a stíhán nebude. Fake jako hrom a vyšly mu. 

Nuže pro tohoto znalce na Rusko i Ukrajinu a rusofóby ve Sněmovně i Senátu stručná poznámka :

Zielensky se s Putinem jistě nemusí, ale jako jeden muž se silně ohrazovali a ohrazují, že by údaje o dnešním ruském útoku byly podložené a nic se do doby, kdy píši tuto glosu nezměnilo.

Co tím Američané  chtěli ukázat, ví Bůh.

V každém případě Andrej Babiš si zaslouží palec vzhůru. 

Pěkný den, přátelé.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…