Jiří Vyvadil: Snad poprvé lituji rozpadu Rakouska…

26.06.2014 10:20

Ti, kteří o mně tvrdí, že jsem byl národní socialista mají pravdu. Konečně byl jsem v roce 1990 asi na měsíc předsedou Československé strany socialistické, jinak to nástupkyni této strany. Byl jsem vždy stoupencem T.G.Masaryka a zakladatelem Společnosti Dr. Edwarda Beneše, tedy dvou mužů, kteří se ideově i prakticky nejostřeji odřízli od bývalé monarchie…,a proto nesdílím až fanatický odpor Rakušanů k jaderné energii a neslouží jím ke cti, že odmítají uznat svou spontánní podporu hitlerovské 3.říše. Škoda, že v jiných věcech je nenásledujeme. Tam jim přátelsky závidím.

Jiří Vyvadil: Snad poprvé lituji rozpadu Rakouska…
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Vysoká životní úroveň, pro mne až překvapivá nízká míra korupce, stabilita a progres…

Co však oceňuji možná nejvíce je jejich vojenská neutralita. Ani se nebojí Ruska a nepotřebují USA. Jejich vojáci se neúčastní zahraničních  vojenských misí, které dříve či později jen vedou k výbuchu stále více radikalistických  islamistických hnutí…

Tuším, že nikdo nezmínil u nás, že Rakousko vyjádřilo hluboké znepokojení nad zvýšenou přítomností vojsk NATO v Evropě. Logicky : Oni v NATO nejsou.

Také nikdo nezmínil, že Rakousko vyjádřilo svůj nesouhlas k vraždění civilního obyvatelstva na východě dnešní Ukrajiny vojsky kyjevské moci, napůl oficiálními, napůl žoldnéřskými (záměrně používám slovo dnešní, protože budoucí Ukrajina bude jistě jiná). Naši pravdoláskařští novináři doslova roztekli, že Putin byl tak příznivě v Rakousku přivítán. No, proč by nebyl? On Rakousko rozhodně do žádných problémů nezatáhne. Nebezpečím dnešního světa, které přitahuje rozvrat a smrt jsou USA a ten jejich šikula Obama…

Ano, učme se z dějin. Jistě bylo nutné se v roce 1918 s Rakousko - Uherskem rozejít. Ale soudím, že nazrává čas začít více zkoumat to, čeho dosáhli. Zatímco Poláci, všichni ti pobalští dostávají až epileptické záchvaty z údajného nebezpečí z Ruska, Rakušané jsou v naprostém klidu a v tomto klidu si budují možná lehce stereotypní, ovšem velmi úspěšný ekonomicko-sociální smír.

Nemusí vyrážet na idiotské vojenské mise, které v závěru vždy končí fiaskem, v klidu a v rozvaze si uplatňují své požadavky v rámci EU.

No, ač Masarykovec a Benešovec, chtěl bych, aby naše země žila v takové pohodě.

A USA by nás vůbec nemusely zajímat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …