Jiří Vyvadil: Zvláštní den, fakt zvláštní - 17. listopad 2012

18.11.2012 19:20

Komentář k 17. listopadu

Jiří Vyvadil: Zvláštní den, fakt zvláštní - 17. listopad 2012
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dvacátétřetí výročí 17.11. v ulicích Prahy

Procházka pohodových rodičů s dětmi v klánovickém lese hrající si s mým psem – opakující se a trochu nudní odborářští vůdcové a předáci akce Stop vládě před Václavem –  jakýsi uřvaný taxikář pouštící žluč plnými proudy na rampě Muzea - asi 15 000 v podstatě klidných, vyvážených a důstojných demonstrantů sem tam decentně tleskajících, aby se neřeklo – kdesi pečlivě uschovaný budoucí předseda vlády Bohuslav Sobotka – dva mladí lidé chodící s transparentem : Chceme rovná práva pro kočky a psy - Klaus přijímaný s pískotem na Národní třídě a labužnicky požívající oběd se svým vytouženým nástupcem Milošem Zemanem – pokojně a inteligentně mluvící atentátník na prezidenta  Pavel Vondrouš vyzývající s rozjasněným pohledem k potřebě spojit se proti bídě na webu idnes.cz – rozhořčení katoličtí studenti biskupského gymnázia vyzývající hejtmana Zimolu  k odvolání komunistické radní – Okamura překvapivě vtrhnuvší na mítink v Ostravě a Dienstbier prohlašující na ČT, že komunisté přece  nemohou volit nikoho jiného  než jeho - mí sousedi v Kolodějích, kteří na rozdíl ode mne dodělávali  předzimní přípravu své zahrady -   má krásná desetidenní vnučka Danielka, mající větříky a proto trvale řvoucí - lidé na webu frustrovaní, že to prostě na generální stávku nevypadá. Tak ttaková byl státní svátek dne boje za svobodu a demokracii. Zvláštní , fakt zvláštní.  

Ani  jedno  slovo podpory této vládě, ta ať táhne. Rozmrzelost a nechuť, to ano. Ale  na masové stávky to není.

Opozice, nepracuješ, jak bys měla, ale drtivá většina z nás ti nakonec ráda šoupne svůj hlas v příštích volbách. A možná – když  Nečas, Kalousek  a Gazdík spolu se  spřátelenými a pochlebujícími  novináři všech českých  deníků, týdeníků a televizních kanálů,  budou moc  dráždit – dáme ústavní většinu koalici  ČSSD-KSČM. Takový malý reset by prostě neškodil.

Nečasi, v jistém smyslu jsi úspěšný. Podařilo  se ti  utahat nás jako koťata. Jsme sice už unavení ze stopadesáté páté krize Tvé vlády, chceme, abys odešel, ale nezjančíme se, když to neuděláš. Ale když neodejdeš nyní, ujišťujeme tě, že za pravici budeš v příští Poslanecké sněmovně sedět jako kůl v plotě.

Hejtmane  Zimolo, zda odvoláš či neodvoláš komunistickou radní pro školství je jen virtuálním problémem daný fundamentalistickým pohledem katolických studentů biskupského gymnázia. Určitě máš důležitější otázky na práci. Neztrácej už s nimi  čas.

Tak asi tolik

Víme, že náš čas přijde a víme, kdy a co dělat.

Počkali jsme si na pár dní  v říjnu 1918. A měli jsme republiku

Počkali jsme si na pár dní v květnu 1945. A uskutečnili jsme nejkratší a nejúspěšnější vojenské povstání 2. světové války

(Únor 1948 raději vynechám, ale je to bohužel podobný)

Počkali jsme si na pár dní v listopadu 1989 a odstranili komunistický režim, o kterém jsme si ještě před 3 měsíci mysleli, že je tu navždy.

Jsme jiný národ než ostatní a je to dobře.

Unavují nás trapní a neefektivní Francouzi, Italové, Španělé, Portugalci  či Němci. O Řecích ani nemluvě. Stávkují po stovkách tisících a smysl to nemá.

To my když vyrazíme, tak jen v situaci, kdy  to pokládáme za n e z b y t n é.

To nyní nepotřebujeme.

My si  prostě ty pravicové experty vyzmizíkujeme volbami. 

A zatím : Procházky v lese jsou zdravé, dětem, psům i nám prospívající…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…