Jiří Weigl: Nečitelnost

22.12.2018 9:00

Z novin se s překvapením dozvídáme, že Česká republika hlasováním svého zástupce podpořila globální pakt OSN o uprchlících, který byl v pondělí schválen v New Yorku. Náš zástupce pro něj hlasoval přes to, že se premiér včera v médiích jednoznačně vyjadřoval, že je pro odmítnutí jak marrákešského globálního paktu o migraci, tak toho newyorského o uprchlících.

Jiří Weigl: Nečitelnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

O tom – na rozdíl od marrákešského – naše veřejnost vůbec nic neví. Žádnou, ani elementární veřejnou diskusí u nás neprošel. Skutečnost, že jej odmítly USA i Maďarsko, však dává tušit, že jde rovněž o sporný dokument připravený globalistickými proimigračními aktivisty, který má sloužit jako beranidlo k eliminaci odporu proti masové migraci.

Česká vláda opět ukázala, že jí lze obtížně věřit v tom, že je schopna skutečně a trvale hájit naše národní zájmy a provádět konzistentní politiku. Poté, co byla premiérova silácká prohlášení hozena do koše, nás opět opájejí konejšením, že z dohody nevyplývají žádné závazky, vše je již v našem právním řádu obsaženo a o nic se nejedná.

Vzhledem k tomu, že pozice ČR pro newyorskou dohodu vznikla zcela netransparentně, téměř pokoutně, skryta před zraky veřejnosti a že byla v zásadním rozporu s předchozími stanovisky předsedy naší vlády, existují oprávněné obavy, že česká vláda nerozhodovala zcela svobodně a v zájmu občanů ČR, ale byla zřejmě pod vnějším, možná cizím nátlakem.

Z toho důvodu musí platit, že – pokud je tato dohoda právně nezávazná – nebude k ní nikdy přihlíženo, ani se na ní odvoláváno v žádných potenciálních legislativních změnách a správních postupech týkajících se problémů uprchlíků a migrantů. Zásadně na tom trvejme.

Jiří Weigl

Převzato z webových stránek Institutu Václava Klause.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.