Josef Ježek: Hoří už Paříž?

29.04.2019 21:33

Takhle se telefonicky ptal Adolf Hitler německého velitele Paříže dne 25.8.1944, v době, kdy vypuklo pařížské povstání proti německým okupantům. Němci nechali centrální body krásky nad Seinou podminovat a měli v úmyslu to krásné město zapálit a zničit. Velící generál rozkaz svého šíleného šéfa neuposlechl. Naštěstí! Přečtěte si o tom více v knížce pánů Lapierra a Collinse s názvem Hoří už Paříž?

Josef Ježek: Hoří už Paříž?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Žluté vesty protestovaly po celé Francii již dvacátou sobotu. Zde kousek od Eiffelovky v Paříži

Pokud by někdo položil tuto otázku v pondělí 15.4. kolem 19. hodiny, mohl by dostat tuto odpověď: Paříž zatím ne, ale katedrála Notre Dame už ano.  Chrám Matky Boží ještě hořel jako fakule, či spíše rafinerie nafty, ale francouzská oficiální místa před půlnocí již přispěchala s oznámením, že požár nekvalifikují jako teroristický čin nebo útok duševně vyšinutého jedince. To snad věštili z křišťálové koule. Pravdu o téhle francouzské národní tragedii se podle mého soudu těžko dozvíme. Nakonec to „odskáče“ nějaký zkrat na výtahu, či kuřák na lešení. Jiná skutečnost by totiž mohla rozmetat „politickou linii vysněného harmonického soužití různých kultur“, která ve skutečnosti už dávno, a nejen ve Francii, neexistuje. Situace je totiž poněkud jiná!

Ve Francii v roce 2018 došlo k 1 063 útokům na kostely a křesťanské symboly. Jen za poslední dva měsíce došlo k těmto událostem:

V městě Nimes vandalové vydrancovali kostel Notre-Dame des Enfants, z lidských exkrementů tam udělali kříž a hostie vyhodili do odpadků.

Chrám Saint-Nicolas v Houilles byl v únoru poničen celkem třikrát, socha Madony s dítětem z 19. století byla rozdrcena na padrť, kříž stržen.

V katedrále Saint-Alain v Lavauru znesvětili kříže a sochy, paže ukřižovaného Krista zkroutili do posměšné karikatury a podpálili oltářní plátno.

V neděli 17. března  po polední mši podpálili kostel sv. Sulpicia v Paříži. To je ten, který Dan Brown „proslavil“ ve svém románu Šifra mistra Leonarda. Ohněm byly zničeny vitráže nad vstupem. Že by to byl trénink na katedrálu Notre Dame?

Stejná situace je u našich německých sousedů. Jen v březnu 2019 byly poničeny nebo zapáleny čtyři kostely. Zpráva z listopadu 2017 konstatuje, že jen v Bavorsku došlo k napadení asi 200 kostelů a křížů.

Zpráva webu PI-News konstatuje: „V naší zemi probíhá plíživá válka proti všemu, co symbolizuje křesťanství…zpřerážené kříže, zničené oltáře, podpálené výtisky Bible, převrácené křtitelnice, dveře kostelů počmárané islámskými výrazy jako Alláhu Akbar“.

V Severním Porýní-Vestfálsku, kde žije cca 1 milion muslimů, byla v roce 2016 před Vánocemi sťata hlava asi 50 křesťanským sochám a poničeny kříže. Jak nápadně podobné hrůzným záběrům na internetu, kde bojovníci Islámského státu uřezávají hlavy „nevěřícím“.

Křesťanství a křesťané jsou dnes nejpronásledovanějším náboženstvím světa. Velikonoční hrůzný masakr na Srí Lance je toho nejčerstvějším důkazem. Vražděni jsou i v Pákistánu, Nigerii, Egyptě a jinde. To jsou neoddiskutovatelná fakta. Kdo jsou pachatelů těchto zločinů je také dobře známo. Islámští fanatici, posedlí představou džihádu proti křesťanství a Západu.

Přesto značná část západních medií a politiků tzv. liberální levice je schopna strkat hlavu do písku a vyhýbat se pravdě jakýmkoliv způsobem. Jako reakci na Srí Lancu napsal Barack Obama: „Útok na turisty a velikonoční ctitele je útokem na lidstvo…“. A pár hodin po něm přispěchala Hillary Clintnová s prohlášením: „… zůstávám v modlitbách se všemi, kterých se dotkl hrůzný útok na velikonoční ctitele a turisty“.  Kdo jsou to ti „velikonoční ctitelé“? Nejsou to náhodou křesťané? Pro Hillary je toto slovo, stejně jako slovo kostel, asi nekorektní. Zatímco v prohlášení po masakru na Novém Zélandu  se vyjádřila ve smyslu, že jí srdce krvácí „z bolesti globální muslimské komunity nad strašlivým masakrem v mešitách“!

Americký konzervativní komentátor Dennis Prager říká: „Progresivisté mají jednoduché pravidlo, o islámu nic špatného, o křesťanství nic dobrého“. Tím se řídí asi i kdysi renomovaný list Washington Post, který nadepsal svůj komentář titulkem: Pumy v kostelích na Srí Lance vyvolávají zuřivé reakce extrémní pravice na Západě. Židé mají pro podobné počínají jedno případné slovo: Chucpe! Drzost!
Stále slýcháme, že svět je zasažen islamofobií. Není spíše zasažen Kristofobií, jak píše Alexander Tomský? „Nevím, je tu možná i hlubší příčina, „náboženství lásky“ sekularisty štve, zbytky křesťanské a evropské civilizace hodlají zničit ve jménu multietnické internacionální společnosti a islám jim v jejich úsilí napomáhá. Co se stane až zvítězí, je už zřejmě nezajímá“.

Dal jsem tomuhle sloupku název Hoří už Paříž? Možná by byl správnější titulek Hoří už Evropa?

Zatím ještě ne, ale někde už existují plamínky a někdo do nich hodně fouká.

Josef Ježek


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…