Josef Reiman: Holešovská výzva připravuje další protesty

23.03.2012 12:10

Po demonstraci, která probíhala 15. března tohoto roku na náměstích řady českých a moravských měst se nadechla Holešovská výzva k dalším projevům nesouhlasu se současnou vládní garniturou.

Josef Reiman: Holešovská výzva připravuje další protesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Trvá dále na její demisi a jmenování dočasné úřednické vlády odborníků, na zahájení přípravy spravedlivých voleb, jakož i uzákonění referenda, zastavení církevních restitucí, zastavení asociální reformy sociální, zdravotnické a školské.  Žádá o odvolání podpisu smlouvy ACTA. V neposlední řadě žádá odstoupení prezidenta Klause do týdne po jmenování úřednické vlády pro ztrátu důvěry.

Podle usnesení koordinačních center probíhají tento a příští týden ve čtvrtek petiční akce na obvyklých místech, kde mohou občané přidat svůj podpis na podporu požadavků Holešovské výzvy. Místa podpisu petic jsou již známa. Podle programu koordinačních center probíhají regionální demonstrace reagující na aktuální problémy společnosti.

Na podporu shora citovaných požadavků se uskuteční v pondělí dne 26.března mezi 12 a 13 hodinou Manifestační stávka, kterou aktivisté a příznivci Holešovské výzvy symbolicky podpoří její požadavky tím že si připnou na svých pracovištích žluté visačky s heslem, případně žlutá kolečka na oblečení.

Dne 24. března se v Brně schází II. konference Holešovské výzvy, na níž bude kromě jiného projednána organizační a koordinační příprava Celonárodního shromáždění, které se uskuteční ve všech větších městech České republiky dne 15. dubna v 17 hodin. Této konference se zúčastní výhradně pracovníci koordinačních center Holešovské výzvy, aby projednali jednotný postup při organizaci protestních akcí. Protest bude zaměřen na radikální vyjádření nespokojenosti lidí s ignorováním požadavků Holešovské výzvy  vládou a ostatními institucemi státní správy. V Praze na Václavském náměstí se zúčastní demonstrace řada významných uskupení a iniciativ i osobností. Tato demonstrace má za úkol daleko naléhavěji vyzvat současnou vládu k rezignaci. Její čas se naplnil a nelze očekávat změny, které by vnesly do společnosti klid a příznivější atmosféru. Svou příležitost vláda promarnila a nezbývá nic jiného než odejít.  

Aktivisté Holešovské výzvy se obracejí na občany všech věkových skupin, na studenty, dělníky, rolníky a inteligenci, na příslušníky ozbrojených sborů a složek, aby tuto demonstraci podpořili. Jde o lepší život všech lidí v této zemi bez ohledu na rasu či náboženskou příslušnost. Vnímání každodenního života doprovázeného zdražováním, zvyšováním daní, snižováním sociálních dávek. Den ode dne se horší také situace zdravotně postižených a vyloučených ze společnosti. Na  rozdíl od našich představitelů, kteří žijí v jiném světě, odtržení od života a problémů prostých lidí,  jen oni obyčejní lidé vědí, jak nejednoduchý je v současné době život seniorů, matek samoživitelek i mladých manželství. Nezaměstnanost svírá stále těsněji společnost obručí chudoby. Občané poukazují na nezájem vlády zabývat se problémem jejich předlužení . Exekutoři jen završují často přicházející bezvýchodné situace. To je důsledek. Nikdo z mocných se však neptá na příčinu tohoto stavu. Půjčky, hypotéky, spotřebitelské úvěry, to vše nabízí okázale tato společnost a v konzumní soutěži  tomuto tlaku řada občanů podlehne.

Vše je podřízeno penězům a obchodu. Duchovní rozměr a morálka se z naší společnosti vytrácí. Je třeba lidi moblizovat a ukazovat jim cestu z tohoto balastu. To je nejdůležitější úkol Holešovské výzvy.

Očekávaným efektem je nejen podpora slušných lidí, ale hlavně jejich snaha se na procesu obnovení důvěry ve stát, justici a spravedlnost aktivně podílet.

Lidé, jenom s vámi je tento stát domovem pro všechny. Je třeba jej hájit a nebýt lhostejní k tomu, co se v naší vlasti děje.  

Josef Reiman

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…