Josef Reiman: Je skutečně zpravodajství iDnes.cz objektivní?

25.03.2012 17:10

Jistě s velkým zaujetím teď čtenáři hltají v deníku iDnes.cz obsah rozhovorů mezi pražským exponentem magistrátního dění a jeho kmotrem. Přečetl jsem si však článek paní Petry Procházkové nazvaný „Holešovská výzva naštvala Holešov. Jsme za hlupáky, zlobí se místní“.

Josef Reiman: Je skutečně zpravodajství  iDnes.cz objektivní?
Foto: holesovskavyzva.zacit.cz
Popisek: Leták Holešovské výzvy

Každý má nárok na svobodné vyjádření k dané problematice. Jistě jsou mnozí, kteří této výzvě nevěří a ani jí nepřejí. Je to pochopitelné u zastupitelů ze  stran parlamentní koalice a snad i části opozice. Je pravděpodobné že v Holešově se nedozvěděli o demonstracích tisíců lidí v celé republice, kteří nesouhlasí s politikou současné vlády. Snad jim konvenují i mafiánské způsoby vládnutí ODS. Snad se jim daří dobře a neocitají se na pokraji chudoby. Jsou spokojeni se sociální a zdravotní politikou a přivítali zvyšování nepřímých daní. Nic proti tomu. Jsem však přesvědčen že autorka článku by měla pracovat s fakty a ne vlastními fabulacemi.

Jen proto, abych učinil pravdě zadost, sděluji všem zúčastněným Holešovanům toto: Ano Holešovaská smlouva vznikla ve vašem městě a kromě současných představitelů v čele s panem Slávkem Popelkou se na její činnosti podílí řada aktvistů z mnoha měst naší vlasti,kteří se za tuto výzvu nestydí a ztotožnili se s jejími cíly. O aktivitách výzvy je možno se dočíst na webových stránkách www.Holesovska vyzva.cz. Je pravdou, že každá nová iniciativa prochází rychlým vývojem a za pochodu vytváří svoji organizační strukturu. Během tohoto procesu se musí se oprostit od tendencí, které se odchylují od jejích cílů.

Proto po konferenci 28.1.2012 se výzva rozloučila s několika zakládajícími členy, jmenovitě pány Princem, Baťou a ještě s několika dalšími. Důvodem bylo, že narušili původní dohodu o apolitičnosti výzvy a na konferenci pozvali zástupce parlamentních politických stran, jmenovitě KSČM a ČSSD. Po jejich odchodu jistě v nich zůstal pocit hořkosti, ale k názorovému  rozchodu nedošlo,protože cíle mají oba subjekty téměř totožné jen jejich cesty se liší. Stejně tak se výzva rozloučila po demonstraci 15.března se skupinou SKDE (Skutečná demokracie), pro porušení dohody o spolupráci. Taková je realita. Paní Procházkové sděluji, že pan Popelka stojí dosud a myslím ještě pevněji v čele Holešovské výzvy a spolu s koordinačními centry chystá další celonárodní protestní demonstraci na 15.dubna 2012 ve všech větších městech České republiky. Snad se této demonstrace zúčastní i obyvatelé Holešova a dokážou tím svým městským představitelům že třeba nesdílejí stejný názor jako oni. Teprve potom by mohli tito pánové a dámy litovat že jsou za hlupáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.