Josef Reiman: Nesporným zločinem této vlády je rozbití společnosti

08.03.2012 13:23

V posledních měsících se obrací mínění veřejnosti nejen proti politice této vlády, ale proti všem stranám, které zasedají ve vládě, parlamentu a senátu.

Josef Reiman: Nesporným zločinem této vlády je rozbití společnosti
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Výročí 17. listopadu lidé využili k demonstraci proti vládě

Co je příčinou této neutěšené situace? Není dne, aby v reakci na články uvedené na stránkách Parlamentních listů nebyly především anonymně špiněni a napadáni všchni, jichž se popsaná tématika týká. Je to snad rys české povahy jen kritizovat a špinit, nebo je to výsledek cílené kampaně našich mocných pod heslem“rozděl a panuj“?
 
Jistě je demokratické se vyjadřovat k současné situaci, k politice vlády, jednání parlamentu a senátu, a je nutno vycházet z předpokladu, že tento koaliční systém vládnutí má veliké množství odpůrců a připusťme také příznivců. Stojí tu proti sobě názory těch, které toto vládnutí připravuje o poslední zbytky životního standardu a odkazuje převážnou většinu lidí k nutnému „utahování opasků“ a nezřídka k chudobě měnící se v životní beznaděj, proti těm, kteří se mají dobře, státní i soukromý kapitalismus jim přináší bonusy a tak je nějaké úpravy daní či DPH nemohou postihnout. Jak asi zní těm na pokraji chudoby výrok pana Johna u soudu, že pro pana Bártu je pětsettisíc jako pro něj pětset. Co tomu asi mohou říci lidé, kteří pracují, či se dožili důchodu a stát či zaměstnavatelé jim dávájí tak od osmi do patnáctitisíc měsíčně.

Nemluvme však jen o penězích, i když v naší společnosti tomu tak je a je to důkazem programového vytváření konzumní společnosti. Lidé v naší vlasti ztratili především důvěru nejen ve vládnutí koalice, v parlament a Senát, ale především sami v sebe. Nevěří už v nic a nikomu. Navíc do debat zasahují naši mocní pomocí řízených, štvavých a  promyšlených provokací, vyvolávání nenávisti, nedůvěry a také zášti. Téměř všichni jsou proti všem. Nadávky, které si člověk v diskuzích přečte hraničí nejen s logikou, ale se zdravým rozumem a jen dokazují, jaký jsme arogantní národ používající termíny, které daleko přesahují důstojnost člověka. Zastavme se, a začněme o svých slovech přemýšlet. Kdo má pravdu? Pan Nečas a jeho vše válcující partaj, nebo pomlouvající se VV, nenávistní TOPáci, spolupakující se socdemáci, mlčící bolševici? Kdo je pro společnost tím, kdo si zaslouží důvěru? Nebo je to snad ta „banda“ okolo Holešovské výzvy a dalších iniciativ? Vždyť její přestavitelé dostali již tolik jmen, že je z toho musí při rozvážení letáků a výzvách k demostraci brnět hlava. Kdy už si konečně lidé v této zemi uvědomí, že mají osud ve svých rukou a pokud nenajdou to, co je sjednocuje a dává jim alespoň sílu odmítnout vymývání mozků v médiích a provokace a jít za svým cílem, do té doby budou jen pouhou hříčkou v rukou mocných. Potom teprve bude jen otázkou času najít pravdu a velmi bedlivě střežit, aby  zase nepřišel nějaký “spasitel“ a nepřipravil jim stejný „ráj“ jako tato garnitura spravedlivých, ale také souzených, nenávistných, hrabajících  či spících “státníků“. Zkusme se sami přesvědčit 15. března na vlastní oči.                               
 
Josef Reiman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…